pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çobanlık Ekmek Kapıları Oldu

16.04.2018 - 12:43, Güncelleme: 16.04.2018 - 12:43
 

Çobanlık Ekmek Kapıları Oldu

Çubuk ilçesinde çobanlık yapan 3 kardeş, gençlere köylerine dönerek işlerinin patronluğunu yapmalarını tavsiye etti

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, çocuk yaşlardan bu yana çobanlık yapan Sabri, Hüseyin ve Veysel Mıhlı kardeşler, gençlere köylerine dönerek işlerinin patronluğunu yapmalarını tavsiye etti. Sabri Mıhlı (46), yaptığı açıklamada, çobanlığın dede ve baba mesleği olduğunu söyledi. Hayvancılığı severek yaptığını belirten Mıhlı, hava aydınlanmadan güne başladıkları, zamanlarının büyük bölümünü hayvanlarla geçirdiklerini kaydetti. Son dört yıldır hayvanlarının para ettiğini ve devlet tarafından destek aldıklarını vurgulayan Mıhlı, şunları söyledi: "Yaklaşık 650 koyunumuz var. Üç kardeş dere tepe demeden koyunların arkasında gezeriz. Günlük yaklaşık 30-40 kilometre yol yaparız. Allah'a çok şükür emeğimizin karşılığını alıyoruz. Devletten her koyun başına yıllık destek de alıyoruz." Mıhlı ayrıca gençlere, köylerine dönüp devletin verdiği desteklerden yararlanmaları ve işlerinin patronu olmaları çağrısında bulundu. Sabahın ilk ışıklarıyla dağ taş demeden koyunlarını otlattığını belirten Hüseyin Mıhlı ise (38) akşam saatinde eve geldiklerini anlatarak, "Haziran ayından sonra da eve gelmeyiz, dağlarda yatarız. Biz dağlara çıkmadan yapamayız. Bir insan çocuklarına nasıl bakıyorsa biz de hayvanlarımıza o şekilde bakıyoruz." diye konuştu. Gün boyu hayvanları otlattıktan sonra mutlu bir şekilde eve dönüklerini dile getiren Veysel Mıhlı (48) da koyunların meleme seslerinin gün boyu bütün yorgunluklarını aldığını ifade etti.
Çubuk ilçesinde çobanlık yapan 3 kardeş, gençlere köylerine dönerek işlerinin patronluğunu yapmalarını tavsiye etti

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, çocuk yaşlardan bu yana çobanlık yapan Sabri, Hüseyin ve Veysel Mıhlı kardeşler, gençlere köylerine dönerek işlerinin patronluğunu yapmalarını tavsiye etti.

Sabri Mıhlı (46), yaptığı açıklamada, çobanlığın dede ve baba mesleği olduğunu söyledi. Hayvancılığı severek yaptığını belirten Mıhlı, hava aydınlanmadan güne başladıkları, zamanlarının büyük bölümünü hayvanlarla geçirdiklerini kaydetti.

Son dört yıldır hayvanlarının para ettiğini ve devlet tarafından destek aldıklarını vurgulayan Mıhlı, şunları söyledi:

"Yaklaşık 650 koyunumuz var. Üç kardeş dere tepe demeden koyunların arkasında gezeriz. Günlük yaklaşık 30-40 kilometre yol yaparız. Allah'a çok şükür emeğimizin karşılığını alıyoruz. Devletten her koyun başına yıllık destek de alıyoruz."

Mıhlı ayrıca gençlere, köylerine dönüp devletin verdiği desteklerden yararlanmaları ve işlerinin patronu olmaları çağrısında bulundu.

Sabahın ilk ışıklarıyla dağ taş demeden koyunlarını otlattığını belirten Hüseyin Mıhlı ise (38) akşam saatinde eve geldiklerini anlatarak, "Haziran ayından sonra da eve gelmeyiz, dağlarda yatarız. Biz dağlara çıkmadan yapamayız. Bir insan çocuklarına nasıl bakıyorsa biz de hayvanlarımıza o şekilde bakıyoruz." diye konuştu.

Gün boyu hayvanları otlattıktan sonra mutlu bir şekilde eve dönüklerini dile getiren Veysel Mıhlı (48) da koyunların meleme seslerinin gün boyu bütün yorgunluklarını aldığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.