pendik escort bayan
ak

Chp Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

15.01.2018 - 14:08, Güncelleme: 15.01.2018 - 14:08
 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu:

"Eğer 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufl

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Eğer 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufle etmek için alışkanlık haline getirdiği bu yol, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarını da çarçur ediyor." görüşünü savundu.Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK'in açıkladığı Ekim 2017 iş gücü istatistiklerine göre, mevsimsellikten arındırılmış işsizliğin yüzde 10,3, tarım dışı işsizliğin ise yüzde 12,2 olduğunu belirtti.Bu rakamların, işsizlikte bir azalma olduğunu gösterdiğini ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verileri ile okunduğunda bunun doğru olmadığının ortaya çıktığını ifade eden Erdoğdu, söz konusu verilere göre, kayıtlı istihdam içindeki çırak, stajyer ve bursiyer sayısının son 12 ayda yaklaşık 1,5 milyona ulaştığının görüldüğünü kaydetti.Hükümetin gerçek işsizliği, bu stajyer ve bursiyer sayısı ile kamufle ettiğini savunan Erdoğdu, şu değerlendirmede bulundu: "Eğer bu 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufle etmek için alışkanlık haline getirdiği bu yol, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarını da çarçur ediyor. Fon kaynakları, 'iş başı eğitim', 'aktif iş gücü eğitimi' adları altında, iş yerlerine alınanlara prim, harçlık olarak harcanıyor. 6 aylık bu oyalama, işsizler için nöbetleşe sürdürülüyor ve Fon kaynakları, bu oyalama için heba ediliyor."
"Eğer 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufl

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Eğer 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufle etmek için alışkanlık haline getirdiği bu yol, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarını da çarçur ediyor." görüşünü savundu.

Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK'in açıkladığı Ekim 2017 iş gücü istatistiklerine göre, mevsimsellikten arındırılmış işsizliğin yüzde 10,3, tarım dışı işsizliğin ise yüzde 12,2 olduğunu belirtti.

Bu rakamların, işsizlikte bir azalma olduğunu gösterdiğini ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verileri ile okunduğunda bunun doğru olmadığının ortaya çıktığını ifade eden Erdoğdu, söz konusu verilere göre, kayıtlı istihdam içindeki çırak, stajyer ve bursiyer sayısının son 12 ayda yaklaşık 1,5 milyona ulaştığının görüldüğünü kaydetti.

Hükümetin gerçek işsizliği, bu stajyer ve bursiyer sayısı ile kamufle ettiğini savunan Erdoğdu, şu değerlendirmede bulundu:

"Eğer bu 1,5 milyonu aşan çırak-stajyer, kursiyer sayısı istihdamdan sayılmasa, işsiz sayısı 3,3 milyon değil 4,8 milyon, işsizlik oranı da yüzde 10,3 değil en az yüzde 15, mevsimlik çalışanları da eklediğimizde yüzde 16 görünecekti. AKP'nin işsizleri kamufle etmek için alışkanlık haline getirdiği bu yol, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarını da çarçur ediyor. Fon kaynakları, 'iş başı eğitim', 'aktif iş gücü eğitimi' adları altında, iş yerlerine alınanlara prim, harçlık olarak harcanıyor. 6 aylık bu oyalama, işsizler için nöbetleşe sürdürülüyor ve Fon kaynakları, bu oyalama için heba ediliyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.