pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çanakkale Ve 15 Temmuz Şehitleri Anısına Klip Hazırladılar

Siyaset 18.03.2017 - 10:13, Güncelleme: 18.03.2017 - 10:13
 

Çanakkale Ve 15 Temmuz Şehitleri Anısına Klip Hazırladılar

Konya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri için hazırladıkları "Çanakkale" klibi, sosyal medyada yoğun ilgi görüyor- Müzik öğretmeni Seda Toprak:- "Bu klip çalışmasını şehitlerimizi anmak ve vatan sevgisini gençleri

KONYA (AA) - ENGİN ÖZEKİNCİ - Konya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri anısına "Çanakkale" isimli bir klip hazırlandı.Terörle mücadele gazilerinin de yer aldığı, gençlere vatan sevgisini aşılamak amacıyla çekilen klipteki marşın söz ve bestesi, Gençlik Okullarının müzik öğretmeni Seda Toprak'a ait. Başta Konya Şehitlik Müzesi olmak üzere, kentin tarihi mekanlarında çekilen ve sosyal medyada yayınlanan 4 dakikalık klipte, Çanakkale ve 15 Temmuz'da sergilenen kahramanlığa dikkat çekiliyor.Müzik öğretmeni Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin öğrencilere vatan sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.Hem Çanakkale Zaferi hem de 15 Temmuz'da gençliğin büyük görevler üstlendiğini dile getiren Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu klip çalışmasını şehitlerimizi anmak ve vatan sevgisini gençlerimize anlatmak için hazırladık. Öğrencilerimiz büyük bir ilgi ile bu projede görev aldı. Müdürümüz ve müdür yardımcılarımız klibin çekilmesinde bize çok yardımcı oldu. Kısa sürede hem ses hem de görüntüsünü tamamladık. Böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyorum." Toprak, klibin hazırlanmasında yine müzik öğretmeni olan eşinin büyük destek verdiğini vurgulayarak, "Klibimizin sözleri Çanakkale Zaferi'ni anlatıyor. Bu savaşın ne için yapıldığını anlatarak gençlerimizde bir şuur oluşturmak ve dedelerimizin etten, kemikten ördüğü duvarı çocuklarımıza öğretmek istedik. Vatan savunmasının yalnızca top ve tüfekle değil insanın kalbinde hissettiği duygularla olabileceğini düşünerek, bu marşın sözlerini yazdık." diye konuştu.Klipteki marşın sözlerini Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen yarışma için kaleme aldığını aktaran Toprak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu marşla bir klip hazırlamaya karar verdiklerini anlattı.Klipte görev alan ortaokul öğrencisi Ayşenur Ayata, "Çanakkale'deki Mehmetçikler vatan için, millet için ve bizler için savaştılar. Bizler de onların şanına yakışır bir gençlik olmaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.Öğrencilerden Ahmet Yeniay ise "Yaptığımız 4 dakikalık 'Çanakkale' klibiyle, Çanakkale ve 15 Temmuz şehitlerimizi anmış olduk." dedi.
Konya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri için hazırladıkları "Çanakkale" klibi, sosyal medyada yoğun ilgi görüyor- Müzik öğretmeni Seda Toprak:- "Bu klip çalışmasını şehitlerimizi anmak ve vatan sevgisini gençleri

KONYA (AA) - ENGİN ÖZEKİNCİ - Konya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri anısına "Çanakkale" isimli bir klip hazırlandı.

Terörle mücadele gazilerinin de yer aldığı, gençlere vatan sevgisini aşılamak amacıyla çekilen klipteki marşın söz ve bestesi, Gençlik Okullarının müzik öğretmeni Seda Toprak'a ait.

Başta Konya Şehitlik Müzesi olmak üzere, kentin tarihi mekanlarında çekilen ve sosyal medyada yayınlanan 4 dakikalık klipte, Çanakkale ve 15 Temmuz'da sergilenen kahramanlığa dikkat çekiliyor.

Müzik öğretmeni Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin öğrencilere vatan sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.

Hem Çanakkale Zaferi hem de 15 Temmuz'da gençliğin büyük görevler üstlendiğini dile getiren Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu klip çalışmasını şehitlerimizi anmak ve vatan sevgisini gençlerimize anlatmak için hazırladık. Öğrencilerimiz büyük bir ilgi ile bu projede görev aldı. Müdürümüz ve müdür yardımcılarımız klibin çekilmesinde bize çok yardımcı oldu. Kısa sürede hem ses hem de görüntüsünü tamamladık. Böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyorum."

Toprak, klibin hazırlanmasında yine müzik öğretmeni olan eşinin büyük destek verdiğini vurgulayarak, "Klibimizin sözleri Çanakkale Zaferi'ni anlatıyor. Bu savaşın ne için yapıldığını anlatarak gençlerimizde bir şuur oluşturmak ve dedelerimizin etten, kemikten ördüğü duvarı çocuklarımıza öğretmek istedik. Vatan savunmasının yalnızca top ve tüfekle değil insanın kalbinde hissettiği duygularla olabileceğini düşünerek, bu marşın sözlerini yazdık." diye konuştu.

Klipteki marşın sözlerini Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen yarışma için kaleme aldığını aktaran Toprak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu marşla bir klip hazırlamaya karar verdiklerini anlattı.

Klipte görev alan ortaokul öğrencisi Ayşenur Ayata, "Çanakkale'deki Mehmetçikler vatan için, millet için ve bizler için savaştılar. Bizler de onların şanına yakışır bir gençlik olmaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ahmet Yeniay ise "Yaptığımız 4 dakikalık 'Çanakkale' klibiyle, Çanakkale ve 15 Temmuz şehitlerimizi anmış olduk." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.