pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Camiyi Çocuklara "Badminton" İle Sevdirdi

19.07.2016 - 12:03, Güncelleme: 19.07.2016 - 12:03
 

Camiyi Çocuklara "Badminton" İle Sevdirdi

Aksaray'da 23 yıldır imamlık yapan Rasim Kaynar, çocukların yaz kurslarına ilgisini artırmak amacıyla cami içerisine badminton sahası kurdu- Kaynar: "Hem camiyi sevdirmek hem de daha çok çocuğa bir şeyler öğretmek adına camide badminton sahası kurmayı düş

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK/OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da 23 yıldır imamlık yapan Rasim Kaynar (40), yaz döneminde başlayan kursları eğlenceli hale getirmek ve kursa katılımı arttırmak için cami içerisine badminton sahası kurdu.Meydan Mahallesi'nde bulunan Salihağa Camisi'nin imamı Kaynar, okulların tatile girmesiyle camide kurs programı başlattı. Kurslara çocukların gelmesi için adeta kapı kapı dolaşan Kaynar, ilk etapta 15 öğrenciyi bir araya getirmekte zorlandı. Çareyi hem cami içinde yapılmaya uygun hem de kolay bir spor olan badminton sahası kurmakta bulan Kaynar, bu sayede 40 kişiye ulaştığı kursta çocuklara dini eğitimin yanında spor yapma imkanı sunuyor.Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarını görev yaptığı camide de açtığını söyledi. Kursa ilk etapta öğrenci bulmakta zorlandığını belirten Kaynar, şöyle devam etti:"Kursun ilk dönemlerinde 10-15 çocuk bile bulmakta zorlandık. Cuma namazlarımızda ve diğer günlerde cemaatimize, çocukların kurslara katılımını sağlamaları için vaaz verdim. Katılımın az olduğunu görünce üzüldüm. Bunun için ne yapabilir diye düşündüm. Yaz dönemlerinde çocuklarda bir rehavet oluyor. Haliyle çocuklarımız tatil yapmak, dinlenmek istiyor. Hem camiyi sevdirmek hem de daha çok çocuğa bir şeyler öğretmek adına camide badminton sahası kurmayı düşündüm. İnanın tahminlerimin bile üstünde sayı yakaladık. Önce 15 kişi ile başladığımız kursta şu an 40 kişiye ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyum."- Federasyon badminton seti gönderdiKaynar, kendisinin de Badminton Federasyonu üyesi olduğunu, sahanın kurulmasında federasyon yetkililerinden büyük destek gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:"Badminton Federasyonuna çocuklarımız için bu konuda teklifte bulunduk. Onlar da olumlu gördüler. Bu kapsamda bana file, 20'şer raket ve toptan oluşan badminton seti gönderdiler. Bunu cami içerisinde bir alana kurdum. Ders aralarında çocuklara basit yönleriyle izah ederek oynatmaya çalışıp, camide daha fazla kalmalarını sağlıyorum. Bununla birlikte hem eğitimde kalite hem de camiye olan ilgi daha çok artıyor. Çocuklarımızın bu anlamda ilgisini çekiyoruz."Öğrencilerden Berat Çini (10) ise camide daha önce de kurslar düzenlenmesine rağmen ilk defa katıldığını ifade ederek, "Camide badminton oynatıldığını, arkadaşlarımın da geldiğini öğrenince bende de gelme isteği oluştu. Buraya gelerek arkadaşlarımla hem eğleniyoruz hem de dinimizi en güzel şekilde öğreniyoruz." diye konuştu.
Aksaray'da 23 yıldır imamlık yapan Rasim Kaynar, çocukların yaz kurslarına ilgisini artırmak amacıyla cami içerisine badminton sahası kurdu- Kaynar: "Hem camiyi sevdirmek hem de daha çok çocuğa bir şeyler öğretmek adına camide badminton sahası kurmayı düş

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK/OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da 23 yıldır imamlık yapan Rasim Kaynar (40), yaz döneminde başlayan kursları eğlenceli hale getirmek ve kursa katılımı arttırmak için cami içerisine badminton sahası kurdu.

Meydan Mahallesi'nde bulunan Salihağa Camisi'nin imamı Kaynar, okulların tatile girmesiyle camide kurs programı başlattı. Kurslara çocukların gelmesi için adeta kapı kapı dolaşan Kaynar, ilk etapta 15 öğrenciyi bir araya getirmekte zorlandı. Çareyi hem cami içinde yapılmaya uygun hem de kolay bir spor olan badminton sahası kurmakta bulan Kaynar, bu sayede 40 kişiye ulaştığı kursta çocuklara dini eğitimin yanında spor yapma imkanı sunuyor.

Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarını görev yaptığı camide de açtığını söyledi.

Kursa ilk etapta öğrenci bulmakta zorlandığını belirten Kaynar, şöyle devam etti:

"Kursun ilk dönemlerinde 10-15 çocuk bile bulmakta zorlandık. Cuma namazlarımızda ve diğer günlerde cemaatimize, çocukların kurslara katılımını sağlamaları için vaaz verdim. Katılımın az olduğunu görünce üzüldüm. Bunun için ne yapabilir diye düşündüm. Yaz dönemlerinde çocuklarda bir rehavet oluyor. Haliyle çocuklarımız tatil yapmak, dinlenmek istiyor. Hem camiyi sevdirmek hem de daha çok çocuğa bir şeyler öğretmek adına camide badminton sahası kurmayı düşündüm. İnanın tahminlerimin bile üstünde sayı yakaladık. Önce 15 kişi ile başladığımız kursta şu an 40 kişiye ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyum."

- Federasyon badminton seti gönderdi

Kaynar, kendisinin de Badminton Federasyonu üyesi olduğunu, sahanın kurulmasında federasyon yetkililerinden büyük destek gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Badminton Federasyonuna çocuklarımız için bu konuda teklifte bulunduk. Onlar da olumlu gördüler. Bu kapsamda bana file, 20'şer raket ve toptan oluşan badminton seti gönderdiler. Bunu cami içerisinde bir alana kurdum. Ders aralarında çocuklara basit yönleriyle izah ederek oynatmaya çalışıp, camide daha fazla kalmalarını sağlıyorum. Bununla birlikte hem eğitimde kalite hem de camiye olan ilgi daha çok artıyor. Çocuklarımızın bu anlamda ilgisini çekiyoruz."

Öğrencilerden Berat Çini (10) ise camide daha önce de kurslar düzenlenmesine rağmen ilk defa katıldığını ifade ederek, "Camide badminton oynatıldığını, arkadaşlarımın da geldiğini öğrenince bende de gelme isteği oluştu. Buraya gelerek arkadaşlarımla hem eğleniyoruz hem de dinimizi en güzel şekilde öğreniyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.