pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Büyük Atatürk Koşusu İçin Geri Sayım Başladı

24.12.2018 - 14:03, Güncelleme: 24.12.2018 - 14:03
 

Büyük Atatürk Koşusu İçin Geri Sayım Başladı

- 83. kez gerçekleştirilecek organizasyon, Atatürk'ün Ankara'ya geldiği gün olan 27 Aralık'ta koşulacak

ANKARA (AA) - Türkiye'nin en eski atletizm organizasyonları arasında yer alan 83. Büyük Atatürk Koşusu için geri sayım başladı. Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 1936 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, 27 Aralık Perşembe günü koşulacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele için Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde yapılan bu önemli yol koşusuna, bin 500'e yakın atlet kaydoldu. Her yıl olduğu gibi 27 Aralık günü saat 14.00'te Dikmen Keklikpınarı mevkiinden başlayacak yarış, Ulus'taki Ankara Garı'nın önünde sona erecek. 1936 yılında Galip Darılmaz'ın kazandığı ilk koşuyla başlayan Büyük Atatürk Koşusu'nda bugüne dek en fazla birincilik kazanan isimler, 8'er kez ipi göğüsleyen Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön oldu.Yarışı geçen sene erkeklerde Jandarmagücü Kulübü adına koşan Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kadınlarda ise milli atlet Sebahat Akpınar kazanmıştı. 83. Büyük Atatürk Koşusu'nun basın toplantısı, yarın saat 11.30'da Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde yapılacak.
- 83. kez gerçekleştirilecek organizasyon, Atatürk'ün Ankara'ya geldiği gün olan 27 Aralık'ta koşulacak


ANKARA (AA) - Türkiye'nin en eski atletizm organizasyonları arasında yer alan 83. Büyük Atatürk Koşusu için geri sayım başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 1936 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, 27 Aralık Perşembe günü koşulacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele için Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde yapılan bu önemli yol koşusuna, bin 500'e yakın atlet kaydoldu.

Her yıl olduğu gibi 27 Aralık günü saat 14.00'te Dikmen Keklikpınarı mevkiinden başlayacak yarış, Ulus'taki Ankara Garı'nın önünde sona erecek.

1936 yılında Galip Darılmaz'ın kazandığı ilk koşuyla başlayan Büyük Atatürk Koşusu'nda bugüne dek en fazla birincilik kazanan isimler, 8'er kez ipi göğüsleyen Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön oldu.

Yarışı geçen sene erkeklerde Jandarmagücü Kulübü adına koşan Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kadınlarda ise milli atlet Sebahat Akpınar kazanmıştı.

83. Büyük Atatürk Koşusu'nun basın toplantısı, yarın saat 11.30'da Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde yapılacak.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.