pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Bursa'da "Arabaşı Çorbası Gecesi"

20.01.2017 - 20:43, Güncelleme: 20.01.2017 - 20:43
 

Bursa'da "Arabaşı Çorbası Gecesi"

Kentteki Konya ve Karamanlılar, düzenlenen etkinlikte, uzun kış gecelerinin vazgeçilmez ikramı yöresel "arabaşı çorbası" içti

BURSA (AA) - Bursa'da yaşayan Konyalı ve Karamanlılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Konya ve Karaman Yöresi Kültür Derneği'nce düzenlenen "Arabaşı Çorbası Gecesi''nde buluştu.Dernek Başkanı Hakkı Sarıtaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, AA muhabirine, kentteki yaklaşık 70 bin Konyalı ve Karamanlı vatandaşla kaynaşmayı amaçladıklarını söyledi. El birliğiyle hemşehrilerinin çocuklarına burs imkanı sağlamak, ihtiyacı olanlara yardım etmek istediklerini belirten Sarıtaş, "Arabaşı, özellikle kış aylarında Anadolu'da sıklıkla, av etinden yapılan bir çorbadır. Bu çorbayı tüm Türk milletinin tanımasını ve içmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.Etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, av ya da tavuk etiyle pişirilen ve sıcak olarak hazırlanıp, soğutulan hamurla birlikte sunulan arabaşı çorbasından içti.
Kentteki Konya ve Karamanlılar, düzenlenen etkinlikte, uzun kış gecelerinin vazgeçilmez ikramı yöresel "arabaşı çorbası" içti

BURSA (AA) - Bursa'da yaşayan Konyalı ve Karamanlılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Konya ve Karaman Yöresi Kültür Derneği'nce düzenlenen "Arabaşı Çorbası Gecesi''nde buluştu.

Dernek Başkanı Hakkı Sarıtaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, AA muhabirine, kentteki yaklaşık 70 bin Konyalı ve Karamanlı vatandaşla kaynaşmayı amaçladıklarını söyledi.

El birliğiyle hemşehrilerinin çocuklarına burs imkanı sağlamak, ihtiyacı olanlara yardım etmek istediklerini belirten Sarıtaş, "Arabaşı, özellikle kış aylarında Anadolu'da sıklıkla, av etinden yapılan bir çorbadır. Bu çorbayı tüm Türk milletinin tanımasını ve içmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, av ya da tavuk etiyle pişirilen ve sıcak olarak hazırlanıp, soğutulan hamurla birlikte sunulan arabaşı çorbasından içti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.