pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beyşehir'e Türk Büyüğü, Halk Ve Masal Kahramanları Parkı

18.07.2018 - 14:18, Güncelleme: 18.07.2018 - 14:18
 

Beyşehir'e Türk Büyüğü, Halk Ve Masal Kahramanları Parkı

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurulacağı bildirildi.Beyşehir Belediye Başkanı...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurulacağı bildirildi.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yine ilk olacak bir projeye imza atacaklarını ve şehir merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.Vuslat Parkı'ndaki Jandarma Burnu mevkisinde göl kenarında oluşturacakları park alanında Türk büyükleri ve değerleriyle halk ve masal kahramanlarının maket ve ortam canlandırmalarının yer alacağını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:"Çocuklarımızın kitaplardan okudukları, televizyondan görüp büyüklerinden dinledikleri Türk büyükleri ve değerleriyle halk ve masal kahramanlarını hayal dünyalarından çıkarıp oluşturacağımız parka yerleştirebilmek için bir proje gerçekleştirdik. Bu vesileyle çocuklarımızın hayal dünyalarında değil, gerçek hayatta da görüp dokunabilecekleri somut kavramlar haline dönüştüren bu proje çocuklarımız için yeni ufuklara açılan bir pencere olacaktır."Özaltun, söz konusu parkın belediye olarak çok önemsedikleri bir proje olduğunu belirterek, "Bugünün, yarının umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine ciddi katkı verecek, onlara eğlenerek öğrenecekleri bir ortamı sağlayacak bu yeni park projesini kısa zaman içerisinde hayata geçireceğiz. Parkın ilk etabı Kurban Bayramı öncesinde, ikinci etabıysa ekim ayında hizmete girecek. Çocuklarımızı bu yeni parkımızda en kısa sürede ağırlamak için bizler de heyecanla bekliyor, deyim yerindeyse gün sayıyoruz." ifadelerini kullandı.Özaltun, parkta Nasrettin Hoca'nın eşeğine ters binen figürünün yanı sıra, Ulubatlı Hasan ve Sur, Vecihi Hürkuş ve Uçağı gibi Türk büyüğü, değeri, halk ve masal kahramanlarının figürlerinin yer alacağını kaydetti.
KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurulacağı bildirildi.Beyşehir Belediye Başkanı...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurulacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yine ilk olacak bir projeye imza atacaklarını ve şehir merkezine Türk Büyükleri, Halk ve Masal Kahramanları Parkı kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Vuslat Parkı'ndaki Jandarma Burnu mevkisinde göl kenarında oluşturacakları park alanında Türk büyükleri ve değerleriyle halk ve masal kahramanlarının maket ve ortam canlandırmalarının yer alacağını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın kitaplardan okudukları, televizyondan görüp büyüklerinden dinledikleri Türk büyükleri ve değerleriyle halk ve masal kahramanlarını hayal dünyalarından çıkarıp oluşturacağımız parka yerleştirebilmek için bir proje gerçekleştirdik. Bu vesileyle çocuklarımızın hayal dünyalarında değil, gerçek hayatta da görüp dokunabilecekleri somut kavramlar haline dönüştüren bu proje çocuklarımız için yeni ufuklara açılan bir pencere olacaktır."

Özaltun, söz konusu parkın belediye olarak çok önemsedikleri bir proje olduğunu belirterek, "Bugünün, yarının umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine ciddi katkı verecek, onlara eğlenerek öğrenecekleri bir ortamı sağlayacak bu yeni park projesini kısa zaman içerisinde hayata geçireceğiz. Parkın ilk etabı Kurban Bayramı öncesinde, ikinci etabıysa ekim ayında hizmete girecek. Çocuklarımızı bu yeni parkımızda en kısa sürede ağırlamak için bizler de heyecanla bekliyor, deyim yerindeyse gün sayıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özaltun, parkta Nasrettin Hoca'nın eşeğine ters binen figürünün yanı sıra, Ulubatlı Hasan ve Sur, Vecihi Hürkuş ve Uçağı gibi Türk büyüğü, değeri, halk ve masal kahramanlarının figürlerinin yer alacağını kaydetti.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.