pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beyşehir, Yerli Ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı

19.08.2016 - 16:23, Güncelleme: 19.08.2016 - 16:23
 

Beyşehir, Yerli Ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.Beyşehir Belediye Başkanı Murat...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın yaz aylarında 10 bin 652 çocuğun ilçeyi gezdiğini söyledi.Beyşehir'in Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Özaltun, "Sultan Alaeddin Keykubat'ın, 'Cennet ya burasıdır, ya da buranın altında' dediği, Konya’nın denizi, Akdeniz’in Yaylası olarak nitelendirdiğimiz Beyşehir’de, yaz dönemi ile birlikte ziyaretçi yoğunluğu artmış durumda. Beyşehir’in gurbetçi potansiyeli de oldukça fazla. Yaz aylarında nüfusumuz neredeyse iki katına çıkıyor." diye konuştu.Özaltun, Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında da ilçeye günlük turların da düzenlendiğini belirtti."Bu yıl yaz mevsiminde KOMEK’in düzenlediği Beyşehir kültür gezilerine büyük bir ilginin olduğuna tanıklık ediyoruz." diyen Özaltun, sözlerini şöyle sürdürdü:"Şu ana kadar Konya merkez ve taşra ilçelerinden gelen 8-16 yaş aralığındaki 10 bin 652 çocuğumuzun düzenlenen kültür turları kapsamında Beyşehir gezisine katıldığını öğrendik. Beyşehir'e gelen bu çocuklarımızın birçoğu ilk kez yaşadığı ilçe dışına çıkarken, yine aynı şekilde ilk kez Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip Beyşehir’i gördü. Dolayısıyla Beyşehir, bu yaz döneminde en dolu dolu, yoğun günlerini yaşadı. Halen de yaşamaya devam ediyor. Beyşehir’de Belediye olarak düzenlediğimiz 15 gün boyunca sürecek demokrasi şöleni de ilçemize olan ziyaretçi yoğunluğunu artırdı. İlçemize gelenler, bugünlerde demokrasi şöleni etkinliğini takip ederken, diğer yandan da Beyşehir Gölü’ndeki tekne ile gezi turlarına katılırken, tarihi Eşrefoğlu Camisi, Eflatunpınar ve Fasıllar Anıtları gibi kültür turlarının vazgeçilmez adresi olan mekanları ziyaret ediyor. Hatta, Karaburun plajımızda doğal klima ortamında yüzerek serinleme imkanı da bulabiliyor."
KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.Beyşehir Belediye Başkanı Murat...

KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın yaz aylarında 10 bin 652 çocuğun ilçeyi gezdiğini söyledi.

Beyşehir'in Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Özaltun, "Sultan Alaeddin Keykubat'ın, 'Cennet ya burasıdır, ya da buranın altında' dediği, Konya’nın denizi, Akdeniz’in Yaylası olarak nitelendirdiğimiz Beyşehir’de, yaz dönemi ile birlikte ziyaretçi yoğunluğu artmış durumda. Beyşehir’in gurbetçi potansiyeli de oldukça fazla. Yaz aylarında nüfusumuz neredeyse iki katına çıkıyor." diye konuştu.

Özaltun, Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında da ilçeye günlük turların da düzenlendiğini belirtti.

"Bu yıl yaz mevsiminde KOMEK’in düzenlediği Beyşehir kültür gezilerine büyük bir ilginin olduğuna tanıklık ediyoruz." diyen Özaltun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar Konya merkez ve taşra ilçelerinden gelen 8-16 yaş aralığındaki 10 bin 652 çocuğumuzun düzenlenen kültür turları kapsamında Beyşehir gezisine katıldığını öğrendik. Beyşehir'e gelen bu çocuklarımızın birçoğu ilk kez yaşadığı ilçe dışına çıkarken, yine aynı şekilde ilk kez Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne sahip Beyşehir’i gördü. Dolayısıyla Beyşehir, bu yaz döneminde en dolu dolu, yoğun günlerini yaşadı. Halen de yaşamaya devam ediyor. Beyşehir’de Belediye olarak düzenlediğimiz 15 gün boyunca sürecek demokrasi şöleni de ilçemize olan ziyaretçi yoğunluğunu artırdı. İlçemize gelenler, bugünlerde demokrasi şöleni etkinliğini takip ederken, diğer yandan da Beyşehir Gölü’ndeki tekne ile gezi turlarına katılırken, tarihi Eşrefoğlu Camisi, Eflatunpınar ve Fasıllar Anıtları gibi kültür turlarının vazgeçilmez adresi olan mekanları ziyaret ediyor. Hatta, Karaburun plajımızda doğal klima ortamında yüzerek serinleme imkanı da bulabiliyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.