pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı

05.08.2018 - 18:48, Güncelleme: 05.08.2018 - 18:48
 

Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nın yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nın yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nda, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı stantlar açıldı.Panayırda dileyen katılımcılar, geleneksel "kelle atma" yarışmasına katılarak, güçlerini denedi. Yarışmada katılımcılar, içinde kum ve çakıl taşları bulunan 1 kilogram ağırlığındaki inek başı şeklindeki maketi ilk olarak 3 metre yüksekliğindeki engelin üzerinden aşırmaya çalıştı. Bu aşamayı geçenler daha sonra sırasıyla 4 ve 5 metreye kadar yükseltilen engelin üzerinden geçirmeye çalıştı.Yarışmada dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi. Panayırda çocuklar da aynı yarışmaya içi kumaş parçalarıyla doldurulan maketle katıldı. Belediye Başkanı İsmet İnce, yarışmanın yörede geçmişten beri gücü sembolize eden geleneksel bir yarışma olduğunu, kültürün yaşatılması amacıyla son yıllarda yeniden düzenlenmeye başladığını belirtti.
NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nın yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi tarafından düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nın yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Avanos Geleneksel Halk Panayırı'nda, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı stantlar açıldı.

Panayırda dileyen katılımcılar, geleneksel "kelle atma" yarışmasına katılarak, güçlerini denedi.

Yarışmada katılımcılar, içinde kum ve çakıl taşları bulunan 1 kilogram ağırlığındaki inek başı şeklindeki maketi ilk olarak 3 metre yüksekliğindeki engelin üzerinden aşırmaya çalıştı. Bu aşamayı geçenler daha sonra sırasıyla 4 ve 5 metreye kadar yükseltilen engelin üzerinden geçirmeye çalıştı.

Yarışmada dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi.

Panayırda çocuklar da aynı yarışmaya içi kumaş parçalarıyla doldurulan maketle katıldı.

Belediye Başkanı İsmet İnce, yarışmanın yörede geçmişten beri gücü sembolize eden geleneksel bir yarışma olduğunu, kültürün yaşatılması amacıyla son yıllarda yeniden düzenlenmeye başladığını belirtti.

Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı

Avanos 5. Geleneksel Halk Panayırı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.