pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Aksaray'da 42 Toki Konutu Tahliye Edildi

25.01.2017 - 11:03, Güncelleme: 25.01.2017 - 11:03
 

Aksaray'da 42 Toki Konutu Tahliye Edildi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği uygulamaya konulan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında, konutlarında ikamet etmeyen, konutlarını satan veya kiraya veren ve bu nedenle sözleşmesi fesh edilen 42 konut tahliye edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aksaray'da, "Sosyal Konut Projesi" kapsamında yapımı daha önce tamamlanan 192 TOKİ konutun "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" imzalanarak hak sahiplerine teslim edildiği ifade edildi.Yapılan incelemelerde konutların tesliminden sonra, 72 hak sahibinin konutunda ikamet etmediği, yaptıkları adi sözleşmelerle konutlarını sattığı ya da kiraya verdiği tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Yapılan tespit çalışması sonrasında hak sahiplerinin bu eylemlerinin, satış öncesi idareyle imzaladıkları 'Gayrimenkul Satış Sözleşmesi' hükümlerine aykırı olduğu görülmüştür. Konuyla ilgili olarak yürürlükteki mevzuat incelendiğinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin 8.1. maddesinde 'Hak sahibi, borç bitene kadar sözleşme imzaladığı konutta ailesi ile birlikte oturmayı kabul ve taahhüt eder. Hak sahibinin kendisinin, eşinin ve çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir.' denmektedir. Sözleşme ve yönerge hükümleri gereğince konutlarında ikamet etmeyen, konutlarını satan veya kiraya veren 72 hak sahibinin sözleşmeleri, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinin 23.05.2016 tarihli kararıyla feshedilmiştir. Akabinde, sözleşmesi feshe konu olan konutların boşaltılması amacıyla, konutlarda ikamet eden vatandaşlarımıza tebligat yapılmış ve konutları iradeleriyle boşaltmaları talep edilmiştir. Yapılan tebligat sonrasında bugüne kadar 28 konut kendiliğinden tahliye edilmiş, 1 konutun tahliyesi iptal edilmiş, 1 konut için mahkemece tedbir kararı verilmiş, tahliye edilmeyen 42 konut için ise 23.01.2017 günü tahliye işlemleri başlatılmıştır." Açıklamada, boşaltma işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, boşaltılan konutlar için gerçek fayda sahipleri tespitine en kısa zamanda başlanacağı aktarıldı.
AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği uygulamaya konulan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında, konutlarında ikamet etmeyen, konutlarını satan veya kiraya veren ve bu nedenle sözleşmesi fesh edilen 42 konut tahliye edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aksaray'da, "Sosyal Konut Projesi" kapsamında yapımı daha önce tamamlanan 192 TOKİ konutun "Gayrimenkul Satış Sözleşmesi" imzalanarak hak sahiplerine teslim edildiği ifade edildi.

Yapılan incelemelerde konutların tesliminden sonra, 72 hak sahibinin konutunda ikamet etmediği, yaptıkları adi sözleşmelerle konutlarını sattığı ya da kiraya verdiği tespit edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan tespit çalışması sonrasında hak sahiplerinin bu eylemlerinin, satış öncesi idareyle imzaladıkları 'Gayrimenkul Satış Sözleşmesi' hükümlerine aykırı olduğu görülmüştür. Konuyla ilgili olarak yürürlükteki mevzuat incelendiğinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin 8.1. maddesinde 'Hak sahibi, borç bitene kadar sözleşme imzaladığı konutta ailesi ile birlikte oturmayı kabul ve taahhüt eder. Hak sahibinin kendisinin, eşinin ve çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir.' denmektedir. Sözleşme ve yönerge hükümleri gereğince konutlarında ikamet etmeyen, konutlarını satan veya kiraya veren 72 hak sahibinin sözleşmeleri, Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinin 23.05.2016 tarihli kararıyla feshedilmiştir. Akabinde, sözleşmesi feshe konu olan konutların boşaltılması amacıyla, konutlarda ikamet eden vatandaşlarımıza tebligat yapılmış ve konutları iradeleriyle boşaltmaları talep edilmiştir. Yapılan tebligat sonrasında bugüne kadar 28 konut kendiliğinden tahliye edilmiş, 1 konutun tahliyesi iptal edilmiş, 1 konut için mahkemece tedbir kararı verilmiş, tahliye edilmeyen 42 konut için ise 23.01.2017 günü tahliye işlemleri başlatılmıştır."

Açıklamada, boşaltma işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, boşaltılan konutlar için gerçek fayda sahipleri tespitine en kısa zamanda başlanacağı aktarıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.