pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ahilik Haftası

20.09.2017 - 14:08, Güncelleme: 20.09.2017 - 14:08
 

Ahilik Haftası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.Vali Haktankaçmaz, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün aslında bir yaşam biçimi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Ahi Evran ömrünün son 15 yılını geçirdiği Kırşehir'de ve Anadolu coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürü ve yaşam biçimini hayata geçiriyor. Bu kültürün ilk tohumlarını atıyor. Ahilik nasihatlarına bakıldığı zaman 'ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmak' düsturunu görürsünüz. O günlerde filizlenen bu teşkilat günümüze kadar gelmektedir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum." Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli de ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının, 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi.Programda Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.Etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen törenle Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı ve Oda Başkanı Köstekli'ye şed kuşatıldı.Haktankaçmaz, "Yılın Ahisi" seçilen Emir Ali Elitoka'a hediye verdi. Katılımcılara "ahilik pilavı" ikram edildi.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Vali Haktankaçmaz, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün aslında bir yaşam biçimi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ahi Evran ömrünün son 15 yılını geçirdiği Kırşehir'de ve Anadolu coğrafyasında böyle bir dayanışma kültürü ve yaşam biçimini hayata geçiriyor. Bu kültürün ilk tohumlarını atıyor. Ahilik nasihatlarına bakıldığı zaman 'ihtiyacın olduğu halde ihtiyacı olanla paylaşmak' düsturunu görürsünüz. O günlerde filizlenen bu teşkilat günümüze kadar gelmektedir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum."

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli de ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının, 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi.

Programda Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen törenle Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı ve Oda Başkanı Köstekli'ye şed kuşatıldı.

Haktankaçmaz, "Yılın Ahisi" seçilen Emir Ali Elitoka'a hediye verdi.

Katılımcılara "ahilik pilavı" ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.