pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Afad Ekipleri Tödürge Gölü'nde Buz Altı Dalışı Yaptı

09.02.2015 - 16:29, Güncelleme: 09.02.2015 - 16:29
 

Afad Ekipleri Tödürge Gölü'nde Buz Altı Dalışı Yaptı

Sivas'ta 6 ilin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Zara İlçesi yakınlarındaki Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı gerçekleştirdi.

Sivas'ta 6 ilin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Zara İlçesi yakınlarındaki Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı gerçekleştirdi. 35 balık adamın katıldığı etkinlik ilk kez düzenlendi.   AFAD ekiplerinin zor koşullarda su altı ve su üstü arama-kurtarma yeteneklerinin artırılması amacıyla Sivas, Diyarbakır, Tokat, Adana, Elazığ ve Erzurum'den gelen su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan ve yüzeyi buzla kaplanan Tödürge Gölü'ne buz altı dalışı yaptı. Dalış öncesinde göl kenarına çadır kurulurken, göl yüzeyindeki buz kütlesi motorlu testere yardımı ile kesildikten sonra tabakalar halinde kenara alınarak dalış için alan açıldı. 35 balık adamın katıldığı dalışta soğuk hava nedeniyle dalgıçlar 5'er dakika su altında kaldı. Ekipler etkinliği göl içerisinde Türk bayrağı açarak tamamladı. Dalış sonrası ise balık adamlar göl kenarında mangal yakarak köfte ekmek yedi.   GELENEKSEL OLACAK   Dalış faaliyetini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Sivas AFAD Müdürü Nazif Ekinci, şöyle dedi:   " Sivas İl Afet Durum Müdürlüğü olarak önce Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı yarın Gürün'deki Gökpınar Gölü'nde yüksek irtifa dalışıyla ilgili bir program yaptık. Bu programı Sivas'ın yanı sıra Erzurum, Diyarbakır, Tokat, Adana ve Elazığ AFAD ekipleri katıldı. 35 balık adamımız ile bu dalışları gerçekleştiriyoruz. Sivas'ta çok sayıda baraj ve göletle akarsu yataklarının bulunması nedeniyle yıl içerisinde boğulma vakaları meydana geliyor. Gerek bu durumlara hazırlık ve gerekse sportif dalış amacıyla bugüne kadar ilimizde çeşitli seviyelerde yaklaşık 500 balık adam yetiştirilmiştir. Su altı ve su üstü arama ve kurtarma konusunda ilimizi orta Anadolu'nun merkezi haline getirmek amacıyla bu faaliyetlerin geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz."     AFAD ekipleri yarın  Gürün İlçesi'ne giderek burada bulunan Gökpınar Gölü'nde yüksek irtifa dalışı yapacak. - Sivas
Sivas'ta 6 ilin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Zara İlçesi yakınlarındaki Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı gerçekleştirdi.

Sivas'ta 6 ilin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Zara İlçesi yakınlarındaki Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı gerçekleştirdi. 35 balık adamın katıldığı etkinlik ilk kez düzenlendi.

 

AFAD ekiplerinin zor koşullarda su altı ve su üstü arama-kurtarma yeteneklerinin artırılması amacıyla Sivas, Diyarbakır, Tokat, Adana, Elazığ ve Erzurum'den gelen su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri Sivas'ın Zara ilçesinde bulunan ve yüzeyi buzla kaplanan Tödürge Gölü'ne buz altı dalışı yaptı. Dalış öncesinde göl kenarına çadır kurulurken, göl yüzeyindeki buz kütlesi motorlu testere yardımı ile kesildikten sonra tabakalar halinde kenara alınarak dalış için alan açıldı. 35 balık adamın katıldığı dalışta soğuk hava nedeniyle dalgıçlar 5'er dakika su altında kaldı. Ekipler etkinliği göl içerisinde Türk bayrağı açarak tamamladı. Dalış sonrası ise balık adamlar göl kenarında mangal yakarak köfte ekmek yedi.

 

GELENEKSEL OLACAK

 

Dalış faaliyetini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Sivas AFAD Müdürü Nazif Ekinci, şöyle dedi:

 

" Sivas İl Afet Durum Müdürlüğü olarak önce Tödürge Gölü'nde buz altı dalışı yarın Gürün'deki Gökpınar Gölü'nde yüksek irtifa dalışıyla ilgili bir program yaptık. Bu programı Sivas'ın yanı sıra Erzurum, Diyarbakır, Tokat, Adana ve Elazığ AFAD ekipleri katıldı. 35 balık adamımız ile bu dalışları gerçekleştiriyoruz. Sivas'ta çok sayıda baraj ve göletle akarsu yataklarının bulunması nedeniyle yıl içerisinde boğulma vakaları meydana geliyor. Gerek bu durumlara hazırlık ve gerekse sportif dalış amacıyla bugüne kadar ilimizde çeşitli seviyelerde yaklaşık 500 balık adam yetiştirilmiştir. Su altı ve su üstü arama ve kurtarma konusunda ilimizi orta Anadolu'nun merkezi haline getirmek amacıyla bu faaliyetlerin geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz."

 

 

AFAD ekipleri yarın  Gürün İlçesi'ne giderek burada bulunan Gökpınar Gölü'nde yüksek irtifa dalışı yapacak. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.