pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

A Life Hospital Hastanesinden Ramazan için Altın Öğütler

Yaşam 03.05.2019 - 13:40, Güncelleme: 03.05.2019 - 13:40
 

A Life Hospital Hastanesinden Ramazan için Altın Öğütler

A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, Ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili bilgiler verdi.

A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, Ramazan ayında doğrubeslenme ile ilgili bilgiler verdi. Havaların ısınması ve günlerin uzamasıyla birlikte uzun süreli açlık ve susuzluğun oluşturabileceği yorgunluk hissinin doğru beslenme ile önüne geçilebileceğini belirten A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, “Ramazan ayında 17 saat süren bir aç kalma durumu söz konusudur. Dengeli bir beslenme programı uygulamak; yavaşlaması söz konusu olan metabolizma hızımızı korumak hem de kan şekeri ve kan basıncını optimal düzeyde tutmak adına oldukça önemlidir.” dedi. Bulut, “Söz konusu olumsuz sonuçları minimum seviyelere indirmek; açlık ve susuzluk durumundaki böbrek ve sindirim sorunlarını önlemek adına koruyucu bir diyet programı ve yeterince su tüketimi sağlanmalıdır. Su tüketimi kilogram başına 30cc olarak hesaplanabilir. Böylelikle hem dehidratasyonu (su kaybını) önlemiş oluruz, hem de açlık nedeniyle oluşan metabolik atıklardan arınmış olunur.” diye konuştu.BOL PROTEİNLİ BESİNLER VE SAĞLIKLI YAĞLARLA BESLENİNBeslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, “İftar ve sahur öğünlerinde kanda glikoz dalgalanmalarını önlemek adına enerjinin büyük kısmını protein ve sağlıklı yağlardan sağlamakta fayda var böylece minimum düzeyde almamız gereken basit karbonhidratların ince bağırsaktaki emilimini de azaltmış oluruz.” İfadelerini kullandı.SAHURDA LİFLİ BESİNLER TERCİH EDİLMELİSahur öğününün, yavaş sindirilen uzun süre tokluk sağlayan lifli besinlerden yapılması gerektiğini kaydeden Bulut, “Sahur kaliteli yağlardan (omega 3 – omega 9) yapılmalıdır. Örneğin: Zeytinyağı, keten tohumu, ceviz gibi. Rafine şekerlerden, kızartmalardan, yüksek sodyum içeren besinlerden, idrar yoğunluğunu azaltan, mide salgısını uyaran baharatlardan kaçınılmalıdır.” dedi.KAN ŞEKERİNİN YÜKSELMESİNE DİKKATİftarda ise başlangıç olarak posa, potasyum ve magnezyum içeren hurma, protein ve kalsiyum açısından zengin süt ürünleri doğru bir tercih olabilir böylelikle ani yükselen kan glikoz dalgalanmalarının önüne geçilmiş olunur diyen Bulut şöyle devam etti; “Ardından mide hacmini dolduran sıvı ve yarı sıvılarla devam etmekte fayda var. Kişiye göre değişen porsiyon kontrolü dâhilinde ana yemek ve tatlılar 20 dakika aralıklarla tüketilebilir.”
A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, Ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili bilgiler verdi.

A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, Ramazan ayında doğrubeslenme ile ilgili bilgiler verdi.

 

Havaların ısınması ve günlerin uzamasıyla birlikte uzun süreli açlık ve susuzluğun oluşturabileceği yorgunluk hissinin doğru beslenme ile önüne geçilebileceğini belirten A Life Hospital Sivas’ta Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, “Ramazan ayında 17 saat süren bir aç kalma durumu söz konusudur. Dengeli bir beslenme programı uygulamak; yavaşlaması söz konusu olan metabolizma hızımızı korumak hem de kan şekeri ve kan basıncını optimal düzeyde tutmak adına oldukça önemlidir.” dedi. Bulut, “Söz konusu olumsuz sonuçları minimum seviyelere indirmek; açlık ve susuzluk durumundaki böbrek ve sindirim sorunlarını önlemek adına koruyucu bir diyet programı ve yeterince su tüketimi sağlanmalıdır. Su tüketimi kilogram başına 30cc olarak hesaplanabilir. Böylelikle hem dehidratasyonu (su kaybını) önlemiş oluruz, hem de açlık nedeniyle oluşan metabolik atıklardan arınmış olunur.” diye konuştu.

BOL PROTEİNLİ BESİNLER VE SAĞLIKLI YAĞLARLA BESLENİN

1-(5).jpeg

Beslenme ve Diyet Uzmanı Mehlika Bulut, “İftar ve sahur öğünlerinde kanda glikoz dalgalanmalarını önlemek adına enerjinin büyük kısmını protein ve sağlıklı yağlardan sağlamakta fayda var böylece minimum düzeyde almamız gereken basit karbonhidratların ince bağırsaktaki emilimini de azaltmış oluruz.” İfadelerini kullandı.

SAHURDA LİFLİ BESİNLER TERCİH EDİLMELİ

Sahur öğününün, yavaş sindirilen uzun süre tokluk sağlayan lifli besinlerden yapılması gerektiğini kaydeden Bulut, “Sahur kaliteli yağlardan (omega 3 – omega 9) yapılmalıdır. Örneğin: Zeytinyağı, keten tohumu, ceviz gibi. Rafine şekerlerden, kızartmalardan, yüksek sodyum içeren besinlerden, idrar yoğunluğunu azaltan, mide salgısını uyaran baharatlardan kaçınılmalıdır.” dedi.

KAN ŞEKERİNİN YÜKSELMESİNE DİKKAT

İftarda ise başlangıç olarak posa, potasyum ve magnezyum içeren hurma, protein ve kalsiyum açısından zengin süt ürünleri doğru bir tercih olabilir böylelikle ani yükselen kan glikoz dalgalanmalarının önüne geçilmiş olunur diyen Bulut şöyle devam etti; “Ardından mide hacmini dolduran sıvı ve yarı sıvılarla devam etmekte fayda var. Kişiye göre değişen porsiyon kontrolü dâhilinde ana yemek ve tatlılar 20 dakika aralıklarla tüketilebilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.