pendik escort bayan
ozmenpc.comtr
ak
Abdülkadir ERKAHRAMAN
Köşe Yazarı
Abdülkadir ERKAHRAMAN
 

Bir işte acele etmeyip düşünerek hareket et.

Ne Söylüyor Ne Yapıyoruz? Şakîk-ı Zâhid [kuddise sırruhû] şöyle der: İnsanlar bazı işlerinde sünnete şöyle muhalefet ederler: •  Allah rızkımıza kefildir  derler, fakat bir şeyler biriktirmedikçe kalpleri tatmin olmaz. •  Ahiret, şüphesiz dünyadan hayırlıdır  derler, ama mal biriktirdiklerini ve Allah yolunda infak etmediklerini görürsün. Sanki onlar bu dünyaya Rab’lerinin rızasını, ahiret yurdunu kazanmak için değil de, sadece günah yüklenmek için gelmişler. •  Bir gün mutlaka öleceğiz, kurtuluş yok  derler, sonra da akıllarına hiç ölüm gelmeyen kimselerin, dünya ehlinin yaptıklarını yaparlar. Teennî nedir? mektir. Böyle bir davranışa  teüde  de denir. Vakti gelip çatan hayırlı bir iş için teenniye (yavaş davranmaya) gerek yoktur. Fakat henüz zamanı gelmeyen bir iş için de acele etmek, pişmanlık doğuracağından doğru değildir. Teennînin karşıtı istical, acele etmektir. Bir şeyi zamanından önce elde etmeye çalışmaktır. Bir hadis-i şerifte buyrulmuştur:  Yavaş davranmak (teennî) Rahmân’dan, acele ise şeytandandır  (Beyhakî, Şuabü’l-İmân).  
Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2023 - Pazartesi

Bir işte acele etmeyip düşünerek hareket et.

Ne Söylüyor Ne Yapıyoruz?

Şakîk-ı Zâhid [kuddise sırruhû] şöyle der:

İnsanlar bazı işlerinde sünnete şöyle muhalefet ederler:

•  Allah rızkımıza kefildir  derler, fakat bir şeyler biriktirmedikçe kalpleri tatmin olmaz.

•  Ahiret, şüphesiz dünyadan hayırlıdır  derler, ama mal biriktirdiklerini ve Allah yolunda infak etmediklerini görürsün. Sanki onlar bu dünyaya Rab’lerinin rızasını, ahiret yurdunu kazanmak için değil de, sadece günah yüklenmek için gelmişler.

•  Bir gün mutlaka öleceğiz, kurtuluş yok  derler, sonra da akıllarına hiç ölüm gelmeyen kimselerin, dünya ehlinin yaptıklarını yaparlar.

Teennî nedir?

mektir. Böyle bir davranışa  teüde  de denir. Vakti gelip çatan hayırlı bir iş için teenniye (yavaş davranmaya) gerek yoktur. Fakat henüz zamanı gelmeyen bir iş için de acele etmek, pişmanlık doğuracağından doğru değildir.

Teennînin karşıtı istical, acele etmektir. Bir şeyi zamanından önce elde etmeye çalışmaktır. Bir hadis-i şerifte buyrulmuştur:  Yavaş davranmak (teennî) Rahmân’dan, acele ise şeytandandır  (Beyhakî, Şuabü’l-İmân).

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.