pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Karakaya Sulama Göleti İle 14 Bin Dönüm Tarım Alanı Suya Kavuştu

20.12.2018 - 14:53, Güncelleme: 20.12.2018 - 14:53
 

Karakaya Sulama Göleti İle 14 Bin Dönüm Tarım Alanı Suya Kavuştu

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediyesinin tarımsal üretime katkı sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Yukarıulucak...

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediyesinin tarımsal üretime katkı sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Yukarıulucak bölgesinde yaptırdığı sulama yatırımları çiftçinin yüzünü güldürüyor. Beypazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce, ilçe tarımının önemli yerlerinden olan Yukarıulucak bölgesinde faaliyete geçen Karakaya Sulama Göleti ile yaz aylarında yaşanan sulama sıkıntısının önüne geçildiği bildirildi. Ülkenin tarım üretiminde önemli bir yere sahip olan Beypazarı'nın Yukarıulucak bölgesinde bu yıl üretimi gerçekleştirilen, bin 550 dönüm havuç, 5 bin 230 dönüm marul, bin 540 dönüm ıspanak, bin 210 dönüm yeşil soğan ve bin 456 dönüm domates gibi birçok tarım ürünü Karakaya Sulama Göletinden sulanarak elde edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı oluruyla Beypazarı Belediyesine devrolan Karakaya Sulama Göleti sayesinde, Beypazarı tarımında büyük bir payı olan Yukarıulucak, Harmancık, Yassıkaya, Köşebükü ve Kayabükü mahalleleri sulama sıkıntısı yaşamadı. Bu yılki tarım sezonunun sona ermesiyle Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince bakım-onarım işlemleri tamamlanan Karakaya Sulama Göleti yeni sezon için hazırlandı. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı açıklamada, Karakaya Sulama Göleti ile 14 bin 500 dönüm tarım arazisinin sulandığını ve sulu tarımın yapıldığını söyledi. Karakaya Sulama Göletinden çok sayıda bölge çiftçi ailesinin istifade ettiğini belirten Kaplan, "Beypazarı tarımının gelişmesi ve çiftçinin daha fazla üretim yaparak para kazanmasına yönelik çalışmalar sürüyor ve sürdüreceğiz." dedi.
ANKARA (AA) - Beypazarı Belediyesinin tarımsal üretime katkı sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Yukarıulucak...

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediyesinin tarımsal üretime katkı sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Yukarıulucak bölgesinde yaptırdığı sulama yatırımları çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Beypazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce, ilçe tarımının önemli yerlerinden olan Yukarıulucak bölgesinde faaliyete geçen Karakaya Sulama Göleti ile yaz aylarında yaşanan sulama sıkıntısının önüne geçildiği bildirildi.

Ülkenin tarım üretiminde önemli bir yere sahip olan Beypazarı'nın Yukarıulucak bölgesinde bu yıl üretimi gerçekleştirilen, bin 550 dönüm havuç, 5 bin 230 dönüm marul, bin 540 dönüm ıspanak, bin 210 dönüm yeşil soğan ve bin 456 dönüm domates gibi birçok tarım ürünü Karakaya Sulama Göletinden sulanarak elde edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı oluruyla Beypazarı Belediyesine devrolan Karakaya Sulama Göleti sayesinde, Beypazarı tarımında büyük bir payı olan Yukarıulucak, Harmancık, Yassıkaya, Köşebükü ve Kayabükü mahalleleri sulama sıkıntısı yaşamadı.

Bu yılki tarım sezonunun sona ermesiyle Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince bakım-onarım işlemleri tamamlanan Karakaya Sulama Göleti yeni sezon için hazırlandı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı açıklamada, Karakaya Sulama Göleti ile 14 bin 500 dönüm tarım arazisinin sulandığını ve sulu tarımın yapıldığını söyledi.

Karakaya Sulama Göletinden çok sayıda bölge çiftçi ailesinin istifade ettiğini belirten Kaplan, "Beypazarı tarımının gelişmesi ve çiftçinin daha fazla üretim yaparak para kazanmasına yönelik çalışmalar sürüyor ve sürdüreceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.