pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beypazarı'nda Gümüş İşlemeciliği Festivali Düzenlenecek

30.08.2018 - 17:58, Güncelleme: 30.08.2018 - 17:58
 

Beypazarı'nda Gümüş İşlemeciliği Festivali Düzenlenecek

ANKARA (AA) - Türk el sanatları arasında önemli yere sahip olan gümüş işlemeciliği Beypazarı'nda 6 Eylül'de gerçekleşecek festival kapsamında adını...

ANKARA (AA) - Türk el sanatları arasında önemli yere sahip olan gümüş işlemeciliği Beypazarı'nda 6 Eylül'de gerçekleşecek festival kapsamında adını duyuracak.Halk Eğitim Merkezi gümüş işleme ustası Hüseyin Eken, AA muhabirine, gümüş işlemeciliği ve gerçekleşecek festival hakkında bilgi verdi.Gümüş takıların yöresel özellikleriyle olduğu gibi modernize edilerek günümüze uyarlandığını ifade eden Eken, bunların kentteki ustalar eliyle işlenerek yaşatıldığını söyledi.Gümüş takıyı en çok kadınların tercih ettiğini belirten Eken, işlemecilikte telin ince olmasının takının değerini arttırdığını anlattı.Eken, festivalle gümüş işlemeciliğinin adını daha fazla duyuracaklarını kaydetti.
ANKARA (AA) - Türk el sanatları arasında önemli yere sahip olan gümüş işlemeciliği Beypazarı'nda 6 Eylül'de gerçekleşecek festival kapsamında adını...

ANKARA (AA) - Türk el sanatları arasında önemli yere sahip olan gümüş işlemeciliği Beypazarı'nda 6 Eylül'de gerçekleşecek festival kapsamında adını duyuracak.

Halk Eğitim Merkezi gümüş işleme ustası Hüseyin Eken, AA muhabirine, gümüş işlemeciliği ve gerçekleşecek festival hakkında bilgi verdi.

Gümüş takıların yöresel özellikleriyle olduğu gibi modernize edilerek günümüze uyarlandığını ifade eden Eken, bunların kentteki ustalar eliyle işlenerek yaşatıldığını söyledi.

Gümüş takıyı en çok kadınların tercih ettiğini belirten Eken, işlemecilikte telin ince olmasının takının değerini arttırdığını anlattı.

Eken, festivalle gümüş işlemeciliğinin adını daha fazla duyuracaklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.