pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Üreticiler Anız Yakmamaları İçin Uyarıldı

14.08.2018 - 14:08, Güncelleme: 14.08.2018 - 14:08
 

Üreticiler Anız Yakmamaları İçin Uyarıldı

ANKARA (AA) - Beypazarı'nda üreticiler, hasat sonrası anızları yakmamaları konusunda uyarıldı.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, tarımın...

ANKARA (AA) - Beypazarı'nda üreticiler, hasat sonrası anızları yakmamaları konusunda uyarıldı.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, tarımın en büyük düşmanının anız yangınları olduğunu belirterek, "Anız yakma sırasında yüksek dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağı verimsiz bir hale getiriyor." dedi. Ekici, toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu da kaydetti. Öte yandan, Beypazarı Jandarma Komutanlığı, tüm mahalle muhtarları ile görüşerek, yapılan hasadın ardından anızların yakılmamasını istedi.
ANKARA (AA) - Beypazarı'nda üreticiler, hasat sonrası anızları yakmamaları konusunda uyarıldı.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, tarımın...

ANKARA (AA) - Beypazarı'nda üreticiler, hasat sonrası anızları yakmamaları konusunda uyarıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, tarımın en büyük düşmanının anız yangınları olduğunu belirterek, "Anız yakma sırasında yüksek dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağı verimsiz bir hale getiriyor." dedi.

Ekici, toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu da kaydetti.

Öte yandan, Beypazarı Jandarma Komutanlığı, tüm mahalle muhtarları ile görüşerek, yapılan hasadın ardından anızların yakılmamasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.