pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çankaya'da Gecekondular Yıkılıyor

13.08.2018 - 11:38, Güncelleme: 13.08.2018 - 11:38
 

Çankaya'da Gecekondular Yıkılıyor

Çankaya Belediyesince, planlı yapılaşma ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında bu yılın başından itibaren 384 metruk ve harap gecekondu yıkıldı

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesince, planlı yapılaşma ve uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Ocak ayı başından bugüne kadar 384 metruk ve harap haldeki gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hızlı kentleşme, altyapı ve plansız yapılaşma nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelen gecekondular yıkılmaya devam ediliyor. Tehlike arz eden, terk edilerek işgallere açık hale gelen ve harap halde bulunan gecekonduların tespiti, değerlendirilmesi ve yıkılmasına ilişkin komisyon kuran Çankaya Belediyesi, Ocak ayı başından bugüne kadar 384 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Plansız kentleşmenin yoğun yaşandığı Mustafa Kemal, İşçi Blokları, Öveçler, Mimar Sinan, Zafertepe ve 50. Yıl Mahallelerinde gecekondu yıkımına ağırlık veren belediye, gecekondu yıkımları öncesinde yasal süreci işletiyor. Resmi kurumlarla iş birliği içinde hareket eden Çankaya Belediyesi, Başbakanlığın 2016 - 2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında metruk ve harap yapıların yıkılmasının sağlanması için Ankara Valiliği, Çankaya Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile koordineli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.Görüntü kirliliğine neden olan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu gecekonduları, İmar Kanunu uyarınca yıkım işlemine alan belediye, komisyon raporları doğrultusunda 2015'te 199, 2016'da 772 ve 2017'de ise 773 gecekonduyu yıkarak planlı kentleşme çalışmalarını yürütmüştü.
Çankaya Belediyesince, planlı yapılaşma ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında bu yılın başından itibaren 384 metruk ve harap gecekondu yıkıldı

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesince, planlı yapılaşma ve uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Ocak ayı başından bugüne kadar 384 metruk ve harap haldeki gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hızlı kentleşme, altyapı ve plansız yapılaşma nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu haline gelen gecekondular yıkılmaya devam ediliyor.

Tehlike arz eden, terk edilerek işgallere açık hale gelen ve harap halde bulunan gecekonduların tespiti, değerlendirilmesi ve yıkılmasına ilişkin komisyon kuran Çankaya Belediyesi, Ocak ayı başından bugüne kadar 384 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

Plansız kentleşmenin yoğun yaşandığı Mustafa Kemal, İşçi Blokları, Öveçler, Mimar Sinan, Zafertepe ve 50. Yıl Mahallelerinde gecekondu yıkımına ağırlık veren belediye, gecekondu yıkımları öncesinde yasal süreci işletiyor.

Resmi kurumlarla iş birliği içinde hareket eden Çankaya Belediyesi, Başbakanlığın 2016 - 2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında metruk ve harap yapıların yıkılmasının sağlanması için Ankara Valiliği, Çankaya Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile koordineli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü kirliliğine neden olan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu gecekonduları, İmar Kanunu uyarınca yıkım işlemine alan belediye, komisyon raporları doğrultusunda 2015'te 199, 2016'da 772 ve 2017'de ise 773 gecekonduyu yıkarak planlı kentleşme çalışmalarını yürütmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.