pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Keykubadiye Sarayı'ndaki Kazı Çalışmaları Tarihe Işık Tutacak

09.08.2018 - 13:23, Güncelleme: 09.08.2018 - 13:23
 

Keykubadiye Sarayı'ndaki Kazı Çalışmaları Tarihe Işık Tutacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bulunan ve beş yıldan beri kazı çalışmaları devam eden 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bulunan ve beş yıldan beri kazı çalışmaları devam eden 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının olduğu mekanda başlatılan kazılardaki elde edilen verilerin Türk tarihine ışık tutması bekleniyor.Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Hüseyin Akay, kazı alanında incelemelerde bulundu. Kazı başkanı Prof. Dr. Ali Baş ve kazı heyetinden çalışmalar hakkında bilgi alan Akay, "Bilindiği üzere burası Kayseri Şeker'in arazisi içerisinde bulunan tarihi bir mekan. Bu mekanda 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının kalıntıları bulunuyor. 1. Alaaddin Keykubat Anadolu Selçuklu'nun büyük sultanlarından bir tanesidir. Bu kazılarda çıkan belgelerden gördüğümüz kadarıyla Anadolu’yu da ihya eden bir sultan. Onun yazlık sarayı ile ilgili bu çalışmalar gerçekten çok anlamlı değerlidir." dedi. Akay ayrıca kazılardan elde edilen bilgilerin tarihe ışık tutacağını sözlerine ekledi.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bulunan ve beş yıldan beri kazı çalışmaları devam eden 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bulunan ve beş yıldan beri kazı çalışmaları devam eden 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının olduğu mekanda başlatılan kazılardaki elde edilen verilerin Türk tarihine ışık tutması bekleniyor.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Hüseyin Akay, kazı alanında incelemelerde bulundu.

Kazı başkanı Prof. Dr. Ali Baş ve kazı heyetinden çalışmalar hakkında bilgi alan Akay, "Bilindiği üzere burası Kayseri Şeker'in arazisi içerisinde bulunan tarihi bir mekan. Bu mekanda 1. Alaaddin Keykubad'ın yazlık sarayının kalıntıları bulunuyor. 1. Alaaddin Keykubat Anadolu Selçuklu'nun büyük sultanlarından bir tanesidir. Bu kazılarda çıkan belgelerden gördüğümüz kadarıyla Anadolu’yu da ihya eden bir sultan. Onun yazlık sarayı ile ilgili bu çalışmalar gerçekten çok anlamlı değerlidir." dedi.

Akay ayrıca kazılardan elde edilen bilgilerin tarihe ışık tutacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.