pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

1. Gıda Ve Tarımda Yenilik Çalıştayı

Spor 03.05.2018 - 12:33, Güncelleme: 03.05.2018 - 12:33
 

1. Gıda Ve Tarımda Yenilik Çalıştayı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Tunç:- "Tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur"

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, gıda ve tarım için kullanılan doğal kaynakların azaldığını belirterek, "Tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur." dedi.Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Ankara Şubesi tarafından organize edilen 1. Gıda ve Tarımda Yenilik Çalıştayı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın da katılımıyla Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Konferans Salonu'nda başladı.Tunç, çalıştayda yaptığı konuşmada, tarım ve gıdanın insanoğlunun varlığından beri süregelen iki konu olduğunu söyledi.Dünyada nüfusun hızla arttığına işaret eden Tunç, "Gıda ve tarım için kullanılan doğal kaynaklar ise azalıyor. Bu nedenle tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur." diye konuştu.Tunç, gıda ve tarım sektörünün yaklaşık 6 milyon çalışanı, 60 milyar dolar civarındaki hasılası ve 17 milyar dolarlık ihracat kapasitesiyle Türkiye'nin stratejik alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, Bakanlığın Ar-Ge çalışmalarına ve desteklerine dikkati çekti. MMG Genel Başkanı Osman Balta da Türkiye'nin orta gelir düzeyini aşması için yüksek teknolojili üretime geçmesi gerektiğini belirterek, "Ülke olarak bizim mutlaka yüksek teknolojili ürünler üretebilmek adına tarımsal ürünlerimizde de dijital dönüşümü tamamlamamız, topraklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.Türkiye'nin, topraklarını verimli şekilde işleyemediğinin altını çizen Balta, özellikle sürdürülebilir gıda üretimi konusunda ciddi atılımlar yapılması gerektiğini bildirdi.MMG Ankara Şube Başkanı Yılmaz Ada da tarımın bir sonraki evresinin "nesnelerin interneti" olacağını vurgulayarak, dijital sensörlerle donatılmış tarım makinelerinin, insansız traktörlerin ve uydu destekli arazi işlemenin tarımsal üretimin merkezine yerleşeceğini anlattı.Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay da ilerleyen dönemlerde dünyada temiz su ve gıdayla ilgili savaşların olabileceğine işaret ederek, çalıştayın başta gıda ve hayvancılık olmak üzere tüm alanlarda hayırlara vesile olmasını diledi.Açılış konuşmalarının ardından TAGEM Genel Müdürü Gazi Kaya "Kamu, Özel Sektör ve Üniversite-Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği" konulu sunum yaptı.Çalıştayda, Tarım 4.0, Akıllı Tarım ve Tarımda Dijitalleşme, Biyoteknoloji ve Tarımda Yenilik Fırsatları, Tarımsal Girdilerin Millileştirilmesi ve Ticarileştirilmesi panelleri yapılacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Tunç:- "Tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur"

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, gıda ve tarım için kullanılan doğal kaynakların azaldığını belirterek, "Tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur." dedi.

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Ankara Şubesi tarafından organize edilen 1. Gıda ve Tarımda Yenilik Çalıştayı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın da katılımıyla Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Konferans Salonu'nda başladı.

Tunç, çalıştayda yaptığı konuşmada, tarım ve gıdanın insanoğlunun varlığından beri süregelen iki konu olduğunu söyledi.

Dünyada nüfusun hızla arttığına işaret eden Tunç, "Gıda ve tarım için kullanılan doğal kaynaklar ise azalıyor. Bu nedenle tarım ve gıda sektöründeki sorunları çözmek, sektörde sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmek her zaman için önemli ve stratejik bir alan olmuştur." diye konuştu.

Tunç, gıda ve tarım sektörünün yaklaşık 6 milyon çalışanı, 60 milyar dolar civarındaki hasılası ve 17 milyar dolarlık ihracat kapasitesiyle Türkiye'nin stratejik alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, Bakanlığın Ar-Ge çalışmalarına ve desteklerine dikkati çekti.

MMG Genel Başkanı Osman Balta da Türkiye'nin orta gelir düzeyini aşması için yüksek teknolojili üretime geçmesi gerektiğini belirterek, "Ülke olarak bizim mutlaka yüksek teknolojili ürünler üretebilmek adına tarımsal ürünlerimizde de dijital dönüşümü tamamlamamız, topraklarımızı en etkin ve verimli şekilde kullanmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, topraklarını verimli şekilde işleyemediğinin altını çizen Balta, özellikle sürdürülebilir gıda üretimi konusunda ciddi atılımlar yapılması gerektiğini bildirdi.

MMG Ankara Şube Başkanı Yılmaz Ada da tarımın bir sonraki evresinin "nesnelerin interneti" olacağını vurgulayarak, dijital sensörlerle donatılmış tarım makinelerinin, insansız traktörlerin ve uydu destekli arazi işlemenin tarımsal üretimin merkezine yerleşeceğini anlattı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay da ilerleyen dönemlerde dünyada temiz su ve gıdayla ilgili savaşların olabileceğine işaret ederek, çalıştayın başta gıda ve hayvancılık olmak üzere tüm alanlarda hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından TAGEM Genel Müdürü Gazi Kaya "Kamu, Özel Sektör ve Üniversite-Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği" konulu sunum yaptı.

Çalıştayda, Tarım 4.0, Akıllı Tarım ve Tarımda Dijitalleşme, Biyoteknoloji ve Tarımda Yenilik Fırsatları, Tarımsal Girdilerin Millileştirilmesi ve Ticarileştirilmesi panelleri yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.