pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Turizm Haftası

16.04.2018 - 16:38, Güncelleme: 16.04.2018 - 16:38
 

Turizm Haftası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Turizm Haftası kutlamaları Sarıkaya Roma Hamamı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç,...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Turizm Haftası kutlamaları Sarıkaya Roma Hamamı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, dün Sarıkayalı Şehit Uzman Çavuş Dursun Pampal'ı son yolculuğuna uğradıklarını belirterek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Roma Hamamı'nı Türkiye’nin bir değeri olarak, Türkiye’nin haznesine, heybesine katmak için gayret ettiklerini anlatan Yurtnaç, "Amacımız buralara bir ekonomik getiri getirmek aynı zamanda tarihi ortaya çıkarmaktır. Buradaki bina iki bin sene duracak mı ama taş duruyor. Taş asil bir varlıktır, medeniyetleri ifade eder, bilgi verir. Bu maksatla burada iki bin yıl önce ne oldu, insanlar neler yapıyordu, nasıl yaşıyordu bu tür arkeolojik kazılarla bu çalışmalara biz devam edeceğiz ve tarihi gün yüzüne çıkaracağız." dedi. Yurtnaç, Sarıkaya'ya 5 yıldızlı termal tesislerin yapılacağını, bunun Sarıkayalıların yapmasını istediğini vurgulayarak, "Burada şehrin gelişim yönünde bir tesis otel yapıldığı zaman çevresine iş yerleri de yapılacak. Milletvekilimiz Abdulkadir Bey ile görüştük gerekli desteği vereceğini söyledi. Bu proje Sarıkaya’yı daha ileriye götürecek. Bunun içinde için hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz." diye konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı da Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen yıl yükseldiğini belirtti. Roma Hamamı'nın da turist sayısına katkı sunmasını amaçladıklarını ifade eden Halıcı, "Uzun vadede bu destinasyona 500 bin turisti getirerek misafir etmek istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına, turizm sektörünün öncülük edeceği bilinciyle Yozgat’tan Tarihi Roma Hamamız, Çamlık Milli Parkımız, termal tesislerimizle katkı sunmaya hazırız." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kızıl Elma Şehitlik Anıtı ziyaret edilerek şehitler için İlçe Müftüsü Emrah Kandemir tarafından dua edildi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkaya Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen organizasyonda yöresel yemekler tanıtıldı.
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Turizm Haftası kutlamaları Sarıkaya Roma Hamamı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç,...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Turizm Haftası kutlamaları Sarıkaya Roma Hamamı önünde düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, dün Sarıkayalı Şehit Uzman Çavuş Dursun Pampal'ı son yolculuğuna uğradıklarını belirterek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Roma Hamamı'nı Türkiye’nin bir değeri olarak, Türkiye’nin haznesine, heybesine katmak için gayret ettiklerini anlatan Yurtnaç, "Amacımız buralara bir ekonomik getiri getirmek aynı zamanda tarihi ortaya çıkarmaktır. Buradaki bina iki bin sene duracak mı ama taş duruyor. Taş asil bir varlıktır, medeniyetleri ifade eder, bilgi verir. Bu maksatla burada iki bin yıl önce ne oldu, insanlar neler yapıyordu, nasıl yaşıyordu bu tür arkeolojik kazılarla bu çalışmalara biz devam edeceğiz ve tarihi gün yüzüne çıkaracağız." dedi.

Yurtnaç, Sarıkaya'ya 5 yıldızlı termal tesislerin yapılacağını, bunun Sarıkayalıların yapmasını istediğini vurgulayarak, "Burada şehrin gelişim yönünde bir tesis otel yapıldığı zaman çevresine iş yerleri de yapılacak. Milletvekilimiz Abdulkadir Bey ile görüştük gerekli desteği vereceğini söyledi. Bu proje Sarıkaya’yı daha ileriye götürecek. Bunun içinde için hep birlikte çalışacağız, gayret edeceğiz." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halıcı da Türkiye'ye gelen turist sayısının her geçen yıl yükseldiğini belirtti.

Roma Hamamı'nın da turist sayısına katkı sunmasını amaçladıklarını ifade eden Halıcı, "Uzun vadede bu destinasyona 500 bin turisti getirerek misafir etmek istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına, turizm sektörünün öncülük edeceği bilinciyle Yozgat’tan Tarihi Roma Hamamız, Çamlık Milli Parkımız, termal tesislerimizle katkı sunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kızıl Elma Şehitlik Anıtı ziyaret edilerek şehitler için İlçe Müftüsü Emrah Kandemir tarafından dua edildi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkaya Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen organizasyonda yöresel yemekler tanıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.