pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"2. Ulusal Öğrenci Konseyi" Düzenlenecek

10.04.2018 - 17:58, Güncelleme: 10.04.2018 - 17:58
 

"2. Ulusal Öğrenci Konseyi" Düzenlenecek

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi", 3-4...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi", 3-4 Mayıs'ta yapılacak.Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, yazılı açıklamasında, kongre kapsamında gerçekleştirilecek yarışmanın iki aşama olacağını bildirdi. Birinci aşamanın okullar arasında, ikincisinin okullardan seçilen proje ve bildirilerin konseye ulaştırılmasıyla gerçekleştirileceğini belirten Doğan, Türkiye genelinden 301 fen lisesi bildirisi geldiğini aktardı. Her projenin değerli olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:"Güneş enerjisi, siber güvenlik, ulaşım, otomotiv, bilişim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve alternatif enerji konularında gelen bildiriler üniversitemizin öğretim üyeleri tarafından değerlendirilmeye alındı. Değerlendirme sonuçları 3-4 Mayıs'ta Etlik Milli İrade Binasında yapılacak kongrede ele alınacak. Konusunda uzman kişilerden oluşan jüri, özgün değer, yapılabilirlik ve yaygın etki bakımından sunumları değerlendirerek, dereceye giren proje önerilerini sıralayacak."Kongrenin önemli olduğuna işaret eden Doğan, şöyle devam etti: "Üniversite olarak birçok milli ve yerli projeye akademik destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda yapılacak kongre ile seçilen projeler de ilgili birimlere öneri şeklinde sunulacak. Ayrıca üniversitemizle afiliye olan Teknopark Ankara'da bulunan şirketler de programa davet edilerek, yeni projelerin ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı vermesi amaçlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan geçlerimizin arasından yeni mucitlerin, yeni icatların çıkmasına vesile olacak kongremizin ülkemiz ve bilim dünyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum."
ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi", 3-4...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Öğrenci Kongresi", 3-4 Mayıs'ta yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, yazılı açıklamasında, kongre kapsamında gerçekleştirilecek yarışmanın iki aşama olacağını bildirdi.

Birinci aşamanın okullar arasında, ikincisinin okullardan seçilen proje ve bildirilerin konseye ulaştırılmasıyla gerçekleştirileceğini belirten Doğan, Türkiye genelinden 301 fen lisesi bildirisi geldiğini aktardı.

Her projenin değerli olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

"Güneş enerjisi, siber güvenlik, ulaşım, otomotiv, bilişim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve alternatif enerji konularında gelen bildiriler üniversitemizin öğretim üyeleri tarafından değerlendirilmeye alındı. Değerlendirme sonuçları 3-4 Mayıs'ta Etlik Milli İrade Binasında yapılacak kongrede ele alınacak. Konusunda uzman kişilerden oluşan jüri, özgün değer, yapılabilirlik ve yaygın etki bakımından sunumları değerlendirerek, dereceye giren proje önerilerini sıralayacak."

Kongrenin önemli olduğuna işaret eden Doğan, şöyle devam etti:

"Üniversite olarak birçok milli ve yerli projeye akademik destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda yapılacak kongre ile seçilen projeler de ilgili birimlere öneri şeklinde sunulacak. Ayrıca üniversitemizle afiliye olan Teknopark Ankara'da bulunan şirketler de programa davet edilerek, yeni projelerin ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı vermesi amaçlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan geçlerimizin arasından yeni mucitlerin, yeni icatların çıkmasına vesile olacak kongremizin ülkemiz ve bilim dünyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.