pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Hayvancılık Kayseri'de Masaya Yatırıldı

09.04.2018 - 16:43, Güncelleme: 09.04.2018 - 16:43
 

Hayvancılık Kayseri'de Masaya Yatırıldı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Ziraat Fakülteleri Zootekni Bölümleri ve Zootekni Federasyonu tarafından Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen toplantıda Türkiye'deki...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Ziraat Fakülteleri Zootekni Bölümleri ve Zootekni Federasyonu tarafından Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen toplantıda Türkiye'deki hayvancılığının sorunları ve çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya katılan yaklaşık 50 öğretim üyesinin görüşlerini belirttiği toplantıda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nuyla Zooteknist Ziraat Mühendislerinin hak kaybına uğramış olmasının resmi makam ve kamuoyuna duyurulmasının yararlı olacağı kararlaştırıldığı belirtildi. Toplantıda şu kararların alındığı vurgulandı:"Veteriner hekimlerin beşeri tıpta olduğu gibi uzmanlık alanlarına göre eğitim ve öğretimleri sağlanmalı ve veteriner hekimlik alanında uzmanlaşmaya gidilmesi acilen gündeme alınmalıdır. Hayvan Deneyleri Etik Kurulları'nda (HAYDEK) zooteknistlerin yer almaması, araştırma çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Hayvansal üretimde giderek artan sorunların çözümü için tarımda su kullanım imkanlarının artırılması gerekmektedir. Bu amaçla sulama yatırımlarının artırılması ve hızlandırılması yanında akarsularımızın denize akmasını önlemek üzere mümkün olan bölgelerde suyun tarımsal alanlara dağıtılması sağlanmalıdır. Su tasarrufu ve su hasatı kavramları kamuoyuna benimsetilmelidir."
KAYSERİ (AA) - Türkiye Ziraat Fakülteleri Zootekni Bölümleri ve Zootekni Federasyonu tarafından Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen toplantıda Türkiye'deki...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Ziraat Fakülteleri Zootekni Bölümleri ve Zootekni Federasyonu tarafından Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen toplantıda Türkiye'deki hayvancılığının sorunları ve çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya katılan yaklaşık 50 öğretim üyesinin görüşlerini belirttiği toplantıda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nuyla Zooteknist Ziraat Mühendislerinin hak kaybına uğramış olmasının resmi makam ve kamuoyuna duyurulmasının yararlı olacağı kararlaştırıldığı belirtildi.

Toplantıda şu kararların alındığı vurgulandı:

"Veteriner hekimlerin beşeri tıpta olduğu gibi uzmanlık alanlarına göre eğitim ve öğretimleri sağlanmalı ve veteriner hekimlik alanında uzmanlaşmaya gidilmesi acilen gündeme alınmalıdır. Hayvan Deneyleri Etik Kurulları'nda (HAYDEK) zooteknistlerin yer almaması, araştırma çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Hayvansal üretimde giderek artan sorunların çözümü için tarımda su kullanım imkanlarının artırılması gerekmektedir. Bu amaçla sulama yatırımlarının artırılması ve hızlandırılması yanında akarsularımızın denize akmasını önlemek üzere mümkün olan bölgelerde suyun tarımsal alanlara dağıtılması sağlanmalıdır. Su tasarrufu ve su hasatı kavramları kamuoyuna benimsetilmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.