pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Mehmet Akif" Adlı Oyun Sahnelenecek

Siyaset 12.03.2018 - 10:53, Güncelleme: 12.03.2018 - 10:53
 

"Mehmet Akif" Adlı Oyun Sahnelenecek

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, Mehmet Akif Ersoy'un yaşam hikayesi ilk kez sahneye taşınacak

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un yaşam hikayesini ilk kez sahneye taşıyacak.Ersoy'un hayatını ve dönemin şartlarını anlatan "Mehmet Akif" isimli tiyatro oyunu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde yer alan Küçük Tiyatro'da izleyicilerle buluşacak.Remzi Özçelik'in yazdığı ve Cahit Çağıran'ın yönettiği tiyatro oyunu, şair Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu'daki mücadelesini anlatacak. Dekor ve kostüm tasarımını Dilek Kaplan'ın, ışık tasarımını Çetin Atay'ın, dans düzenini Burçak Işımer'in ve müziklerini Nedim Yıldız'ın yaptığı oyunda, Ersoy'u Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandıracak."Mehmet Akif" isimli tiyatro oyunu, 12-17 ve 20-24 Mart arasında Küçük Tiyatro'da izlenebilecek.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, Mehmet Akif Ersoy'un yaşam hikayesi ilk kez sahneye taşınacak

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un yaşam hikayesini ilk kez sahneye taşıyacak.

Ersoy'un hayatını ve dönemin şartlarını anlatan "Mehmet Akif" isimli tiyatro oyunu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde yer alan Küçük Tiyatro'da izleyicilerle buluşacak.

Remzi Özçelik'in yazdığı ve Cahit Çağıran'ın yönettiği tiyatro oyunu, şair Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu'daki mücadelesini anlatacak.

Dekor ve kostüm tasarımını Dilek Kaplan'ın, ışık tasarımını Çetin Atay'ın, dans düzenini Burçak Işımer'in ve müziklerini Nedim Yıldız'ın yaptığı oyunda, Ersoy'u Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandıracak.

"Mehmet Akif" isimli tiyatro oyunu, 12-17 ve 20-24 Mart arasında Küçük Tiyatro'da izlenebilecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.