pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

06.03.2018 - 13:03, Güncelleme: 06.03.2018 - 13:03
 

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

Kayseri'de, aralarında iş adamı, eski emniyet müdürü ve öğretmenin de bulunduğu 5 sanığa, 2 yıl 1 ay ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 5 sanık, 2 yıl 1 ay ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, "mahrem imam" olduğu iddia edilen tutuklu sanık eski öğretmen Mahmut Tanrıverdi, tutuksuz sanıklar iş adamı Abdullah Eraslan ile Ahmet Özyıldırım ve Necla Özcan ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık eski emniyet müdürü Numan Akyay ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.Sanık Tanrıverdi savunmasında, örgütün Diyarbakır'daki havacı askerlerden sorumlu "mahrem imamı" olduğu iddiasını reddetti. Örgütün dershanelerinde çalıştığını, talimatla Bank Asya'ya para yatırmadığını belirten Tanrıverdi, tahliye ve beraatını istedi.Sanıklardan Eraslan da etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını dile getirerek, "Pişmanlığımı dile getiriyorum. Mağdurum, affımı istiyorum." dedi.Sanıklar Akyay, Özcan ve Özyıldırım da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.Mahkeme heyeti, Tanrıverdi'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Akyay'a 7 yıl 6 ay, Özcan'a 6 yıl 10 ay 15 gün, Eraslan'a 4 yıl 2 ay, Özyıldırım'a, 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuklu sanık Tanrıverdi'nin mevcut durumunun devamına hükmetti.
Kayseri'de, aralarında iş adamı, eski emniyet müdürü ve öğretmenin de bulunduğu 5 sanığa, 2 yıl 1 ay ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 5 sanık, 2 yıl 1 ay ila 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, "mahrem imam" olduğu iddia edilen tutuklu sanık eski öğretmen Mahmut Tanrıverdi, tutuksuz sanıklar iş adamı Abdullah Eraslan ile Ahmet Özyıldırım ve Necla Özcan ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık eski emniyet müdürü Numan Akyay ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık Tanrıverdi savunmasında, örgütün Diyarbakır'daki havacı askerlerden sorumlu "mahrem imamı" olduğu iddiasını reddetti. Örgütün dershanelerinde çalıştığını, talimatla Bank Asya'ya para yatırmadığını belirten Tanrıverdi, tahliye ve beraatını istedi.

Sanıklardan Eraslan da etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını dile getirerek, "Pişmanlığımı dile getiriyorum. Mağdurum, affımı istiyorum." dedi.

Sanıklar Akyay, Özcan ve Özyıldırım da üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Tanrıverdi'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Akyay'a 7 yıl 6 ay, Özcan'a 6 yıl 10 ay 15 gün, Eraslan'a 4 yıl 2 ay, Özyıldırım'a, 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuklu sanık Tanrıverdi'nin mevcut durumunun devamına hükmetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.