pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Cü Rektörü Yıldız, Çalışmaları Anlattı

17.02.2018 - 15:53, Güncelleme: 17.02.2018 - 15:53
 

Cü Rektörü Yıldız, Çalışmaları Anlattı

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.Yıldız,...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.Yıldız, üniversite yerleşkesindeki Mihmandar Uygulama Oteli'nde kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldikleri günden bu yana yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.Bilimsel alanda çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyum düzenlediklerini aktaran Yıldız, sempozyumların 2018 yılında da devam edeceğini belirtti.Yıldız, üniversiteler sıralamasında her alanda başarılarını yükselterek üst sıralara çıktıklarını anlatarak, "Üniversite için önem taşıyan yeni hastanenin yapım kararı çıktı ve çalışmalar sürüyor. Cihazlarıyla yaklaşık 400 milyon liraya mal olacak. 830 yataklı olarak düşünülmüştü ama 900-950'ye kadar bu sayı çıkabilir. Bir mimarla görüştük, projesini hazırlayıp 2018 yılı içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Teknokent karşısındaki boş arsada 7'şer katlı 3'er blok halinde hastaneyi yapmayı düşünüyoruz. Özgün bir mimari olması için çalışıyoruz." diye konuştu.Elektronik imzayla diploma oluşturma hizmetini başlattıklarını aktaran Yıldız, bu sistem sayesinde öğrencilere geçici mezuniyet belgesi vermek yerine anında diploma vereceklerini söyledi.Yeni açılan Hukuk Fakültesi'nin eğitime başlaması için alınan 15 araştırma görevlisinin Ankara Hukuk Fakültesi'nde doktoralarını tamamlayıp geleceğini dile getiren Yıldız, bina konusunda da hayırseverlerle görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Yıldız, üniversitedeki akademisyen sayılarıyla ilgili de bilgi vererek, 80 üzerinde akademisyenin FETÖ nedeniyle işten atıldığını belirtti.Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, üniversitenin borcunu çok azaltamadıklarını ama bu konuda yapılandırmayı düşündüklerini söyledi.Rektör Yıldız, kendisi hakkında basında yer alan haberlerin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:"Her değişiklik birilerini rahatsız eder. Üniversitede yıllardır yapılmayan şeyleri yaptık. Her şey kontrol altında her şeyi şeffaf yapıyoruz. Ortak karar almadan bir şey yapmıyoruz, çıkan haberler ya da aleyhteki şeyler de bundan kaynaklanıyor. Burası bize emanet, bu emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptık. Hukuki başvurumuzu da yapıyoruz ve sonucunu bekliyoruz. Hakimlerimiz ne karar verirse saygılıyız." Üniversitenin isminin önüne Sivas getirilmesi noktasında düşünceleri bulunduğunu aktaran Yıldız, bunu artık birçok üniversitenin uyguladığını, tanınırlık açısından önemli olduğunu düşündüklerini kaydetti.
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.Yıldız,...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Yıldız, üniversite yerleşkesindeki Mihmandar Uygulama Oteli'nde kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldikleri günden bu yana yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

Bilimsel alanda çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyum düzenlediklerini aktaran Yıldız, sempozyumların 2018 yılında da devam edeceğini belirtti.

Yıldız, üniversiteler sıralamasında her alanda başarılarını yükselterek üst sıralara çıktıklarını anlatarak, "Üniversite için önem taşıyan yeni hastanenin yapım kararı çıktı ve çalışmalar sürüyor. Cihazlarıyla yaklaşık 400 milyon liraya mal olacak. 830 yataklı olarak düşünülmüştü ama 900-950'ye kadar bu sayı çıkabilir. Bir mimarla görüştük, projesini hazırlayıp 2018 yılı içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Teknokent karşısındaki boş arsada 7'şer katlı 3'er blok halinde hastaneyi yapmayı düşünüyoruz. Özgün bir mimari olması için çalışıyoruz." diye konuştu.

Elektronik imzayla diploma oluşturma hizmetini başlattıklarını aktaran Yıldız, bu sistem sayesinde öğrencilere geçici mezuniyet belgesi vermek yerine anında diploma vereceklerini söyledi.

Yeni açılan Hukuk Fakültesi'nin eğitime başlaması için alınan 15 araştırma görevlisinin Ankara Hukuk Fakültesi'nde doktoralarını tamamlayıp geleceğini dile getiren Yıldız, bina konusunda da hayırseverlerle görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Yıldız, üniversitedeki akademisyen sayılarıyla ilgili de bilgi vererek, 80 üzerinde akademisyenin FETÖ nedeniyle işten atıldığını belirtti.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, üniversitenin borcunu çok azaltamadıklarını ama bu konuda yapılandırmayı düşündüklerini söyledi.

Rektör Yıldız, kendisi hakkında basında yer alan haberlerin sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Her değişiklik birilerini rahatsız eder. Üniversitede yıllardır yapılmayan şeyleri yaptık. Her şey kontrol altında her şeyi şeffaf yapıyoruz. Ortak karar almadan bir şey yapmıyoruz, çıkan haberler ya da aleyhteki şeyler de bundan kaynaklanıyor. Burası bize emanet, bu emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptık. Hukuki başvurumuzu da yapıyoruz ve sonucunu bekliyoruz. Hakimlerimiz ne karar verirse saygılıyız."

Üniversitenin isminin önüne Sivas getirilmesi noktasında düşünceleri bulunduğunu aktaran Yıldız, bunu artık birçok üniversitenin uyguladığını, tanınırlık açısından önemli olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.