Kuveyt Türk'ten 2017'de 674 Milyon Tl Net Kar
Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan:- "Bankamızın takipteki kredi oranının 2017 sonu itibarıyla yüzde 1,85 düzeyine inerek 2,95 düzeyindeki bankacılık sektör ortalamasının altında gerçekleşmesi çok önemli bir gelişmedir"- "2017'de bir önceki yıla göre yüzde 35
Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan:- "Bankamızın takipteki kredi oranının 2017 sonu itibarıyla yüzde 1,85 düzeyine inerek 2,95 düzeyindeki bankacılık sektör ortalamasının altında gerçekleşmesi çok önemli bir gelişmedir"- "2017'de bir önceki yıla göre yüzde 35
İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, net karını 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 24,4 artırarak 674 milyon liraya yükseltti.
Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamaya göre, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle katılım bankacılığı sektörünün gelişimine katkı sağlayan Kuveyt Türk'ün 2017 sonunda toplanan fon büyüklüğü, 2016 sonuna göre yüzde 24,9 artarak 39,9 milyar TL oldu. Bankanın kullandırdığı fon büyüklüğü ise yüzde 26,8 artışla 38 milyar TL’ye ulaştı.
Kuveyt Türk, 2017 yılında net karını bir önceki yıla göre yüzde 24,4 artırarak 674 milyon TL'ye yükseltti. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 57,1 milyar TL, öz varlıkları ise 4,6 milyar TL'ye çıktı.
- "Dijital bankacılık kullanıcı sayımız yüzde 50 arttı"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2017 yılını başarılı sonuçlarla geride bıraktıklarını belirterek, "Yenilikçi vizyonumuzdan, değerlerimizden ve sağlam bankacılık anlayışımızdan ödün vermeden büyümemizi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Türkiye çapında 399 şubeye ulaştık. Yüzde 100 Kuveyt Türk iştirakiyle Almanya'da kurduğumuz ilk ve tek Türk bankası olan KT Bank AG'nin bu yıl 4. şubesini hizmete açtık. Müşterilerimize kolay ve zahmetsiz hizmet sunmak amacıyla mobil ve dijital tarafta büyümemizi artan bir ivmeyle sürdürüyoruz. Dijital bankacılık kullanıcı sayımız geçtiğimiz yıl sonuna göre yaklaşık yüzde 50'lik bir artışla 700 bini aştı." ifadelerini kullandı.
Uyan, 2017'de Kuveyt Türk olarak pazar payını artırmakla kalmayıp birçok inovatif ürün ve hizmete imza attıklarını aktararak, şunları kaydetti:
"Türk halkının alışveriş ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni nesil kredi kartımız Sağlam Kart'ı hizmete sunduk. Bugüne kadar Türkiye’de özel sektör tarafından TL cinsinden nitelikli yatırımcıya yönelik en yüksek tutarlı kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirerek kendi sukuk rekorumuzu kırdık. Workinton ile önemli bir iş birliğine giderek start up'lar için Lonca Girişimcilik Merkezi'ni açtık. 'İyi ki' işveren markamız, sepetim yan haklar paketi, bankacılık okulu, API market platformu gibi birçok yeniliği ve 5/24 Hazine, Cebe Para Gönder, QR Kod’la Para Çekme gibi birçok hizmeti hayata geçirdik."
Etkin risk yönetimini ve aktif kalitesini önemsediklerini vurgulayan Uyan, "Bankamızın takipteki kredi oranının 2017 sonu itibarıyla yüzde 1,85 düzeyine inerek 2,95 düzeyindeki bankacılık sektör ortalamasının altında gerçekleşmesi bu anlamda çok önemli bir gelişmedir." değerlendirmesinde bulundu.
- "1,8 ton altın ekonomiye kazandırıldı"
Ufuk Uyan, 2017 yılında KGF teminatlı fonları gündemlerinin ilk sıralarına alarak etkin bir şekilde kullandıklarını ve geçen yıl 3,8 milyar TL kaynak sağladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"2017'de bir önceki yıla göre yüzde 35 daha fazla altın toplayarak yaklaşık 1,8 ton altını ekonomiye kazandırdık ve bankamızdaki altın hesaplarının toplam büyüklüğü 17,9 tona, toplam değeri ise yaklaşık 2,8 milyar TL’ye ulaştı. Yenilikçi, dinamik ve değişime öncülük eden bankamız 2018 yılında da sürdürülebilir büyüme vizyonuyla Türkiye ekonomisine katma değer sağlamaya, dijitalleşme vizyonuyla da sektörümüze yön vermeye devam edecek."
Verilen bilgiye göre, verimliliğin yanı sıra personelin gelişimine de önem veren Kuveyt Türk, eğitim teknolojileri alanında yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda banka, 2017 yılında faizsiz bankacılık sektöründe bir ilke daha imza atarak Kuveyt Türk Bankacılık Okulu'nu hayata geçirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.