pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İşitme Engelliler İçin "Alo İşaret" Hattı Kuruldu

Siyaset 11.02.2018 - 10:08, Güncelleme: 11.02.2018 - 10:08
 

İşitme Engelliler İçin "Alo İşaret" Hattı Kuruldu

Sivas Belediyesi ve CÜ iş birliğiyle işitme engelli vatandaşların problemlerine çözüm üretmek amacıyla görüntülü hat oluşturuldu- Görüntülü olarak aranacak hatta, işaret dili eğitmeni cevap verecek ve engellilerin sorunlarını dinleyerek gerekli yönlendirm

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) iş birliğiyle işitme engelli vatandaşların problemlerine çözüm üretmek amacıyla görüntülü "Alo İşaret" hattı kuruldu.Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, işitme engellilerin iletişim konusundaki sıkıntılarına çözüm üretilmesi amacıyla "0505 272 10 11" numaralı telefon, görüntülü aranabilecek.Telefona cevap verecek işaret dili eğitmeni Mustafa Epik, işitme engelli vatandaşların taleplerini listeleyerek ilgili alanlarda çözüm üretilmesi için çalışma gerçekleştirecek.Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Kurucusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğiyle işitme engellilerin bir problemini daha çözmeye çalıştıklarını belirtti.Toparlı, "Sivas Alo İşaret 0505 272 10 11 numaralı telefondan görüntülü konuşma ile arayan işitme engelli kardeşlerimizin problemlerini çözmek için bir hat oluşturduk. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, eğer Sivas'ta işitme engelliyseniz ve Sivas'ta çözülmesi gereken bir probleminiz, meseleniz varsa çekinmeden arayabilirsiniz. Karşınıza işitme engelli bir kardeşiniz çıkacak. Onunla konuşacaksınız. O sizin problemlerinizi not edecek daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile bana bildirecek. Çözülebilecek problemlerinize yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da "İşitme engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara hizmet etmek için bir aradayız. İnanıyorum ki bundan sonra işitme engelli kardeşlerimizin hayatı daha kolaylaşacak, işleri daha kolay yürüyecek, bizler de bunlardan mutlu olacağız." açıklamasını yaptı.
Sivas Belediyesi ve CÜ iş birliğiyle işitme engelli vatandaşların problemlerine çözüm üretmek amacıyla görüntülü hat oluşturuldu- Görüntülü olarak aranacak hatta, işaret dili eğitmeni cevap verecek ve engellilerin sorunlarını dinleyerek gerekli yönlendirm

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) iş birliğiyle işitme engelli vatandaşların problemlerine çözüm üretmek amacıyla görüntülü "Alo İşaret" hattı kuruldu.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, işitme engellilerin iletişim konusundaki sıkıntılarına çözüm üretilmesi amacıyla "0505 272 10 11" numaralı telefon, görüntülü aranabilecek.

Telefona cevap verecek işaret dili eğitmeni Mustafa Epik, işitme engelli vatandaşların taleplerini listeleyerek ilgili alanlarda çözüm üretilmesi için çalışma gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Kurucusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğiyle işitme engellilerin bir problemini daha çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Toparlı, "Sivas Alo İşaret 0505 272 10 11 numaralı telefondan görüntülü konuşma ile arayan işitme engelli kardeşlerimizin problemlerini çözmek için bir hat oluşturduk. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, eğer Sivas'ta işitme engelliyseniz ve Sivas'ta çözülmesi gereken bir probleminiz, meseleniz varsa çekinmeden arayabilirsiniz. Karşınıza işitme engelli bir kardeşiniz çıkacak. Onunla konuşacaksınız. O sizin problemlerinizi not edecek daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile bana bildirecek. Çözülebilecek problemlerinize yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da "İşitme engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara hizmet etmek için bir aradayız. İnanıyorum ki bundan sonra işitme engelli kardeşlerimizin hayatı daha kolaylaşacak, işleri daha kolay yürüyecek, bizler de bunlardan mutlu olacağız." açıklamasını yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.