pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Garanti Bankası, "Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi"ne Girdi

Spor 29.01.2018 - 11:43, Güncelleme: 29.01.2018 - 11:43
 

Garanti Bankası, "Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi"ne Girdi

Garanti Bankası, bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde yer aldığını duyurdu- Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil:- "Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de cinsiyet eşitliği konusunda dikkat çeken çalışmalara imza atmaya devam edeceği

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde yer aldığını duyurdu.Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması için pek çok uygulaması ve girişimi bulunan banka, yaptığı başarılı çalışmalarla, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde Türkiye'den yer alan tek şirket oldu. Verilen bilgiye göre, 2016 yılında Bloomberg tarafından hayata geçilen ve 2 yıl sadece finans sektöründeki şirketlerin değerlendirildiği endekste bu yıl ilk defa 10 sektörden 104 şirket yer aldı. Garanti'nin bünyesinde bulunduğu BBVA da toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarıyla bu yıl endekste yer almaya hak kazandı. Endekste değerlendirilen İK uygulamaları arasında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve bilinçsiz ön yargılar konusunda eğitim vermek, kadın yönetici adaylarına eğitim ve mentörlük programları oluşturmak, üst yönetim de dahil her kademede cinsiyet eşitliğine ulaşmak, fırsat eşitliğine yönelik politika ve uygulamalar geliştirmek gibi kriterler yer alırken, kadınlara yönelik ürün geliştirme, kadın girişimcileri ve tedarikçileri destekleme, müşteri ve çalışan haricindeki kadınların finansal okuryazarlığına destek ile uluslararası cinsiyet eşitliği inisiyatiflerine imzacı olma gibi konularda yapılan çalışmalar Garanti'nin endekse girmesini sağlayan önemli kriterler olarak öne çıktı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik çalışmalarının uluslararası arenada karşılık bulmasından gurur duyduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:"3 yıldır faaliyet gösteren Cinsiyet Eşitliği Komitemiz, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikamız, imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), adil ücretlendirme politikamız, üst yönetimdeki kadın oranını artırmak için kurduğumuz Kadın Yöneticiler Girişimi ve Aile İçi Şiddet Platformu gibi uygulamalarla, Garanti Bankası'nda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması kapsamında birçok adım attık. Atmaya da devam ediyoruz. Cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamalarımız çalışanlarımızla sınırlı kalmıyor. Uzun yıllardır müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımıza dokunacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkimizi daha geniş bir alana taşıyan Kadın Girişimciler Programı ve kadınlara finansal okuryazarlık seminerleri gibi başarılı uygulamalarla, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına destek veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de cinsiyet eşitliği konusunda dikkat çeken çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu konudaki öncü rolümüzü sürdürerek daha çok kişinin hayatında fark yaratacağımıza inanıyoruz."
Garanti Bankası, bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde yer aldığını duyurdu- Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil:- "Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de cinsiyet eşitliği konusunda dikkat çeken çalışmalara imza atmaya devam edeceği

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde yer aldığını duyurdu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması için pek çok uygulaması ve girişimi bulunan banka, yaptığı başarılı çalışmalarla, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde Türkiye'den yer alan tek şirket oldu.

Verilen bilgiye göre, 2016 yılında Bloomberg tarafından hayata geçilen ve 2 yıl sadece finans sektöründeki şirketlerin değerlendirildiği endekste bu yıl ilk defa 10 sektörden 104 şirket yer aldı. Garanti'nin bünyesinde bulunduğu BBVA da toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarıyla bu yıl endekste yer almaya hak kazandı.

Endekste değerlendirilen İK uygulamaları arasında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve bilinçsiz ön yargılar konusunda eğitim vermek, kadın yönetici adaylarına eğitim ve mentörlük programları oluşturmak, üst yönetim de dahil her kademede cinsiyet eşitliğine ulaşmak, fırsat eşitliğine yönelik politika ve uygulamalar geliştirmek gibi kriterler yer alırken, kadınlara yönelik ürün geliştirme, kadın girişimcileri ve tedarikçileri destekleme, müşteri ve çalışan haricindeki kadınların finansal okuryazarlığına destek ile uluslararası cinsiyet eşitliği inisiyatiflerine imzacı olma gibi konularda yapılan çalışmalar Garanti'nin endekse girmesini sağlayan önemli kriterler olarak öne çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik çalışmalarının uluslararası arenada karşılık bulmasından gurur duyduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"3 yıldır faaliyet gösteren Cinsiyet Eşitliği Komitemiz, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikamız, imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), adil ücretlendirme politikamız, üst yönetimdeki kadın oranını artırmak için kurduğumuz Kadın Yöneticiler Girişimi ve Aile İçi Şiddet Platformu gibi uygulamalarla, Garanti Bankası'nda toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanması kapsamında birçok adım attık. Atmaya da devam ediyoruz.

Cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamalarımız çalışanlarımızla sınırlı kalmıyor. Uzun yıllardır müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımıza dokunacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkimizi daha geniş bir alana taşıyan Kadın Girişimciler Programı ve kadınlara finansal okuryazarlık seminerleri gibi başarılı uygulamalarla, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına destek veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de cinsiyet eşitliği konusunda dikkat çeken çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu konudaki öncü rolümüzü sürdürerek daha çok kişinin hayatında fark yaratacağımıza inanıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.