pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beypazarı'nda Otağ Kuruldu

24.01.2018 - 11:28, Güncelleme: 24.01.2018 - 11:28
 

Beypazarı'nda Otağ Kuruldu

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'ne otağ kuruldu. Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'ne otağ kuruldu. Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin Osmanlı'nın soyundan gelenlerden kurulduğunu belirterek, "Benim soyum da Gündüzalp’ten geliyor." dedi. Ertuğrul Gazi'nin oğlu Gündüzalp’in ölümünün ardından obanın buradan göçtüğünü ancak 40 kişilik bir ailenin kaldığını anlatan Ünal, "Aileler, Gazi Gündüzalp'in kabrini korumaları için bırakılmışlar. Bir rivayete göre, köyümüzün ismi de buradan geliyor 'Kırkatepe' sonra değişikliğe uğramış ve Hırkatepe adını almış." ifadesini kullandı. Ünal, köylerinde köklerine uygun olarak Osmanlı'ya yakışır bir otağ kurdurduklarını dile getirerek, “Bundan sonra da tüm etkinliklerimiz ve bayramlarımızı burada yapacağız. Köyümüzü bir yabancı ziyaret ettiğinde burasının tam anlamıyla Osmanlı köyü olduğunu göstermeye çalışıyoruz." dedi.
ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'ne otağ kuruldu. Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi'ne otağ kuruldu.

Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin Osmanlı'nın soyundan gelenlerden kurulduğunu belirterek, "Benim soyum da Gündüzalp’ten geliyor." dedi.

Ertuğrul Gazi'nin oğlu Gündüzalp’in ölümünün ardından obanın buradan göçtüğünü ancak 40 kişilik bir ailenin kaldığını anlatan Ünal, "Aileler, Gazi Gündüzalp'in kabrini korumaları için bırakılmışlar. Bir rivayete göre, köyümüzün ismi de buradan geliyor 'Kırkatepe' sonra değişikliğe uğramış ve Hırkatepe adını almış." ifadesini kullandı.

Ünal, köylerinde köklerine uygun olarak Osmanlı'ya yakışır bir otağ kurdurduklarını dile getirerek, “Bundan sonra da tüm etkinliklerimiz ve bayramlarımızı burada yapacağız. Köyümüzü bir yabancı ziyaret ettiğinde burasının tam anlamıyla Osmanlı köyü olduğunu göstermeye çalışıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.