pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Aktif Yaşam Merkezleri "Yaşlılara" Da Hizmet Verecek

12.01.2018 - 10:03, Güncelleme: 12.01.2018 - 10:03
 

Aktif Yaşam Merkezleri "Yaşlılara" Da Hizmet Verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca daha önce engelli bireylere yönelik kurulan aktif yaşam merkezleri, yaşlılara günlük yaşam faaliyetlerinde yardımcı olmak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmeti sunmak için de hayata geçirilecek- Merkezlerde,

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca daha önce engelli bireylere yönelik kurulan aktif yaşam merkezleri, yaşlı bireyler için de hayata geçirilecek. Bakım merkezlerinde yaşlılara, günlük yaşam faaliyetlerinde yardımcı olunacak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmetleri sunulacak.Resmi Gazete'de 20 Aralık 2017'de yayımlanan "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"unun 5'inci maddesi ile "Aktif Yaşam Merkezi" tanımına "yaşlı" ibaresinin eklenmesiyle, engellilerin yanı sıra yaşlılar için de aktif yaşam merkezleri açılabilmesine olanak sağlanacak.Aktif yaşam merkezlerinde, tek başına veya komşu akraba gibi diğer destek unsurlarına rağmen evde yaşamını devam ettiremeyecek durumda olan yaşlılar ve aileleri için yaşam ortamları oluşturulacak. Yaşlıların günlük yaşam faaliyetlerine yardımcı olunacak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmetleri sunulacak.- Rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmetiYaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlıların ise boş zamanlarını bu merkezlerde değerlendirmelerine imkan tanınacak. Yaşlı bireylerin sağlık ihtiyaçlarının da karşılanacağı bu merkezlerde, rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmeti de verilecek.Aktif yaşam merkezlerinde yaşlıların kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konulara ve günlük yaşam faaliyetlerine destek olunacak, sosyal ilişkileri zenginleştirmek ve yaşam kalitesinin artırılması için dayanışma hizmetleri sunulacak.- Yaşlıların hayata bağlılığı artırılacakSosyal destek hizmetleriyle yaşlılar, teknolojiyi kullanmayı öğrenecek, ilgi alanlarına yönelik üretim yapabilecek, spor, okuma, alışveriş gibi aktivitelerle sosyal hayata katılabilecek.Merkezde verilecek psikolojik desteklerle yaşlıların yalnızlıkla baş etmesi, yeti yitimini ve yaşlılığını kabullenmesi, hayata bağlılığını artırması hedeflenecek. Çevresi ve yakınları ile güven duygusu oluşturması, sağlığını koruması, uykusuzlukla baş etmesi için yaşlılara yönelik yönlendirme ve danışmanlık da yapılacak.- Yaşlılar hastalıklardan korunma konusunda bilgilendirilecekAktif yaşam merkezinde yaşlılar, hastalıklardan korunma, beslenme ve ilaç kullanımı konusunda uzmanlarca bilgilendirilecek. Hazırlanacak mevzuat sonrası Bakanlıkça ihtiyaç duyulan illerde aktif yaşam merkezleri açılacak. Yerel yönetimler, STK'ler ve gerçek tüzel kişilerce de bu merkezlerin açılabilmesi için çalışmalar yapılacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca daha önce engelli bireylere yönelik kurulan aktif yaşam merkezleri, yaşlılara günlük yaşam faaliyetlerinde yardımcı olmak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmeti sunmak için de hayata geçirilecek- Merkezlerde,

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca daha önce engelli bireylere yönelik kurulan aktif yaşam merkezleri, yaşlı bireyler için de hayata geçirilecek. Bakım merkezlerinde yaşlılara, günlük yaşam faaliyetlerinde yardımcı olunacak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmetleri sunulacak.

Resmi Gazete'de 20 Aralık 2017'de yayımlanan "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"unun 5'inci maddesi ile "Aktif Yaşam Merkezi" tanımına "yaşlı" ibaresinin eklenmesiyle, engellilerin yanı sıra yaşlılar için de aktif yaşam merkezleri açılabilmesine olanak sağlanacak.

Aktif yaşam merkezlerinde, tek başına veya komşu akraba gibi diğer destek unsurlarına rağmen evde yaşamını devam ettiremeyecek durumda olan yaşlılar ve aileleri için yaşam ortamları oluşturulacak. Yaşlıların günlük yaşam faaliyetlerine yardımcı olunacak, sosyal, fiziksel, psikolojik destek hizmetleri sunulacak.

- Rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmeti

Yaşamını evde ailesi, akrabalarıyla veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlıların ise boş zamanlarını bu merkezlerde değerlendirmelerine imkan tanınacak. Yaşlı bireylerin sağlık ihtiyaçlarının da karşılanacağı bu merkezlerde, rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmeti de verilecek.

Aktif yaşam merkezlerinde yaşlıların kendi imkanlarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konulara ve günlük yaşam faaliyetlerine destek olunacak, sosyal ilişkileri zenginleştirmek ve yaşam kalitesinin artırılması için dayanışma hizmetleri sunulacak.

- Yaşlıların hayata bağlılığı artırılacak

Sosyal destek hizmetleriyle yaşlılar, teknolojiyi kullanmayı öğrenecek, ilgi alanlarına yönelik üretim yapabilecek, spor, okuma, alışveriş gibi aktivitelerle sosyal hayata katılabilecek.

Merkezde verilecek psikolojik desteklerle yaşlıların yalnızlıkla baş etmesi, yeti yitimini ve yaşlılığını kabullenmesi, hayata bağlılığını artırması hedeflenecek.

Çevresi ve yakınları ile güven duygusu oluşturması, sağlığını koruması, uykusuzlukla baş etmesi için yaşlılara yönelik yönlendirme ve danışmanlık da yapılacak.

- Yaşlılar hastalıklardan korunma konusunda bilgilendirilecek

Aktif yaşam merkezinde yaşlılar, hastalıklardan korunma, beslenme ve ilaç kullanımı konusunda uzmanlarca bilgilendirilecek.

Hazırlanacak mevzuat sonrası Bakanlıkça ihtiyaç duyulan illerde aktif yaşam merkezleri açılacak. Yerel yönetimler, STK'ler ve gerçek tüzel kişilerce de bu merkezlerin açılabilmesi için çalışmalar yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.