pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

31 Aralık 1 Ocak Mekke’nin Fethi mi, Yılbaşı mı?

31.12.2017 - 19:12, Güncelleme: 31.12.2017 - 19:12
 

31 Aralık 1 Ocak Mekke’nin Fethi mi, Yılbaşı mı?

Kimilerinin eğlence gecesi olarak algıladığı miladi yılbaşı, kimileri için de tarafını ve yönünü belirleme gecesi..

Kimilerinin eğlence gecesi olarak algıladığı miladi yılbaşı, kimileri için de tarafını ve yönünü belirleme gecesi..YIL BAŞI 31 Aralık, 1 Ocak gecesi hıristiyanlarca İsa (a.s)’ın doğum günü olarak kutlanmaktadır. Yılbaşı gecesi, Hiristiyanlar için özel bir gece olasa da, Bizim toplumumuzda aslında sıradan bir gecedir. Müslümanlar için de bir anlam ifade etmez. Hal böyle iken yılbaşı gecesi, toplumsal bir eğlence ve çılgınlık gecesi haline getirilmiştir. Aynı zamanda bu kutlamalar bir yabancılaşma sergilenmektedir.Yılbaşı kutlama durumunda olan her insan kendi kendine sormalıdır: “Ben hıristiyan mıyım, müslüman mıyım?” diye. Bu soruya cevap aramalıdır. Hangisine benzediğine bakmalıdır.  Hıristiyanlar bize ait hiçbir bayramı, kutsal günü ve geceyi kutlamazken, biz şuursuzca, kendimizi inkâr edercesine, hıristiyan gibi yılbaşını kutlarsak, bu bizim açımızdan doğru olur mu?Hani bir karga kilisenin kırık camından içeriye girmiş, kutsal sudan içmiş, ortalığı dağıtmış, putun üstüne pislemiş. Papaz içeriye girince kızmış ve kargaya: – Müslümansan niye kutsal şaraptan içtin? Eğer hıristiyansan niye putun üstünü pisledin? MEKKE’NİN FETHİ1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke’nin fethini kutlamalılar.  Mekke şehri Peygamber(a.s) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.  Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi Allah Rasûlünün ve müslümanların insanların gönlünü fethetmesiydi.Müslümanlar 8 yıl ayrı kaldıkları vatanlarına Allah’ın lütfu ve vadinin gerçekleşmesi ile fethetmeşlerdir. “Elbette Kur’an-ın tebliğini üzerine farz kılan Allah, seni yine (Mekke’ye) döndürecektir.” Vadi gerçekleşmiştir. Mekke’nin fethi mesajlarla doludur. En önemli mesajlardan biri zulmün baki olmayacağıdır. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Müslümanlar zulme uğrasa da, sıkıntıya düşse de mazlumların yardımcısı Hz. Allah’tır. Mekke’den, yurtlarından sürülen müslümanlar böyle inanıyordu. Yapılanları Allah’a havale ediyorlardı. Mazlumla Allah arasında perde olmadığına inanıyorlardı.İslâm peygamberine ve ona inananlara yapılan zulüm geri tepmiş, hicretle müslümanlar güçlenmiştir. Mekke’den kovulanlar 10 bin asker olarak Mekke’ye geri dönmüştür. İşte bu mazlum insanlar, Mekke’nin fatihleri olmuş ve tarihe geçmişlerdir. İşte yılbaşında Hıristyanların bayramını kutlamak bize mi yoksa Hiristiyanlara mı düşer orasıda biraz muamma.   Mekke’nin fethi gerçekten kutlanmaya değer islâm tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. 31 Aralık Müslümanların Bayramıdır.
Kimilerinin eğlence gecesi olarak algıladığı miladi yılbaşı, kimileri için de tarafını ve yönünü belirleme gecesi..

Kimilerinin eğlence gecesi olarak algıladığı miladi yılbaşı, kimileri için de tarafını ve yönünü belirleme gecesi..

YIL BAŞI 

31 Aralık, 1 Ocak gecesi hıristiyanlarca İsa (a.s)’ın doğum günü olarak kutlanmaktadır. Yılbaşı gecesi, Hiristiyanlar için özel bir gece olasa da, Bizim toplumumuzda aslında sıradan bir gecedir. Müslümanlar için de bir anlam ifade etmez. Hal böyle iken yılbaşı gecesi, toplumsal bir eğlence ve çılgınlık gecesi haline getirilmiştir. Aynı zamanda bu kutlamalar bir yabancılaşma sergilenmektedir.

Yılbaşı kutlama durumunda olan her insan kendi kendine sormalıdır: “Ben hıristiyan mıyım, müslüman mıyım?” diye. Bu soruya cevap aramalıdır. Hangisine benzediğine bakmalıdır.  Hıristiyanlar bize ait hiçbir bayramı, kutsal günü ve geceyi kutlamazken, biz şuursuzca, kendimizi inkâr edercesine, hıristiyan gibi yılbaşını kutlarsak, bu bizim açımızdan doğru olur mu?

Hani bir karga kilisenin kırık camından içeriye girmiş, kutsal sudan içmiş, ortalığı dağıtmış, putun üstüne pislemiş. Papaz içeriye girince kızmış ve kargaya: – Müslümansan niye kutsal şaraptan içtin? Eğer hıristiyansan niye putun üstünü pisledin? 

MEKKE’NİN FETHİ

1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke’nin fethini kutlamalılar.  Mekke şehri Peygamber(a.s) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.  Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi Allah Rasûlünün ve müslümanların insanların gönlünü fethetmesiydi.

Müslümanlar 8 yıl ayrı kaldıkları vatanlarına Allah’ın lütfu ve vadinin gerçekleşmesi ile fethetmeşlerdir. “Elbette Kur’an-ın tebliğini üzerine farz kılan Allah, seni yine (Mekke’ye) döndürecektir.” Vadi gerçekleşmiştir. Mekke’nin fethi mesajlarla doludur. En önemli mesajlardan biri zulmün baki olmayacağıdır. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Müslümanlar zulme uğrasa da, sıkıntıya düşse de mazlumların yardımcısı Hz. Allah’tır. Mekke’den, yurtlarından sürülen müslümanlar böyle inanıyordu. Yapılanları Allah’a havale ediyorlardı. Mazlumla Allah arasında perde olmadığına inanıyorlardı.

İslâm peygamberine ve ona inananlara yapılan zulüm geri tepmiş, hicretle müslümanlar güçlenmiştir. Mekke’den kovulanlar 10 bin asker olarak Mekke’ye geri dönmüştür. İşte bu mazlum insanlar, Mekke’nin fatihleri olmuş ve tarihe geçmişlerdir. İşte yılbaşında Hıristyanların bayramını kutlamak bize mi yoksa Hiristiyanlara mı düşer orasıda biraz muamma.   Mekke’nin fethi gerçekten kutlanmaya değer islâm tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. 31 Aralık Müslümanların Bayramıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.