pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta Şap Hastalığı Karantinası

29.12.2017 - 14:48, Güncelleme: 29.12.2017 - 14:48
 

Sivas'ta Şap Hastalığı Karantinası

Şarkışla ilçesindeki canlı hayvan pazarı, şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki canlı hayvan pazarı, bölgedeki bazı hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle kapatıldı. Şarkışla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı hayvanlarda şap hastalığına rastlanılması üzerine karantina uygulaması başlattıklarını söyledi. Tüm karantina tedbirlerini aldıklarını ifade eden Baştürk, "İlçe Hayvan Sağlığı Komisyonu kararıyla Şarkışla hayvan pazarını süresiz kapattık." dedi. Bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanların aşılama çalışmasına başlanıldığını dile getiren Baştürk, çalışmaların tamamlanmasının ardından hayvan pazarının yeniden hizmet vermeye başlayacağını aktardı. Baştürk, hastalık sönüşü yapılana kadar canlı hayvan, hayvansal ürünler, süt, deri, tırnak, boynuz, tüy, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot ve saman gibi ürün ve malzemelerin çıkışının yasak olduğuna da kaydetti.
Şarkışla ilçesindeki canlı hayvan pazarı, şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki canlı hayvan pazarı, bölgedeki bazı hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle kapatıldı.

Şarkışla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı hayvanlarda şap hastalığına rastlanılması üzerine karantina uygulaması başlattıklarını söyledi.

Tüm karantina tedbirlerini aldıklarını ifade eden Baştürk, "İlçe Hayvan Sağlığı Komisyonu kararıyla Şarkışla hayvan pazarını süresiz kapattık." dedi.

Bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanların aşılama çalışmasına başlanıldığını dile getiren Baştürk, çalışmaların tamamlanmasının ardından hayvan pazarının yeniden hizmet vermeye başlayacağını aktardı.

Baştürk, hastalık sönüşü yapılana kadar canlı hayvan, hayvansal ürünler, süt, deri, tırnak, boynuz, tüy, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot ve saman gibi ürün ve malzemelerin çıkışının yasak olduğuna da kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.