pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Ahıska Türklerinin 73 Yıllık Sürgün Hikayesi

21.12.2017 - 17:18, Güncelleme: 21.12.2017 - 17:18
 

Ahıska Türklerinin 73 Yıllık Sürgün Hikayesi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından Ahıska Türklerinin 73 yıllık sürgün hikayesini konu alan...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından Ahıska Türklerinin 73 yıllık sürgün hikayesini konu alan söyleşi düzenlendi.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen söyleşide AEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergin Kariptaş ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk konuşmacı olarak katıldı.Ahıska’ya, Osmanlı Devleti döneminde Türklerin yerleştirildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk, şunları kaydetti:"Ahıska Türkleri, Türkiye için ayrı bir öneme sahiptir. Ahıska Türkleri diline, dinine ve bayrağına hala sahip çıkmaktadır. Onların şuan dünya üzerinde 800 ülkede yaşamlarını idame ettirdiklerini de unutmamak gerekir. Kimliklerine sahip çıktıkları gibi, kimliklerini koruyorlar ve nereye giderlerse gitsinler asimile olmuyorlar. Ahıska geleneklerini sonraki kuşaklara aktarıyorlar."Yapılan konuşmaların ardından, Ahıska Türkleri'nin yaşamlarını konu alan, şiir, gösteri ve Kafkas dans oyunları gösterisi yapıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından Ahıska Türklerinin 73 yıllık sürgün hikayesini konu alan...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) 15 Temmuz Tarih ve Düşünce Topluluğu tarafından Ahıska Türklerinin 73 yıllık sürgün hikayesini konu alan söyleşi düzenlendi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen söyleşide AEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergin Kariptaş ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk konuşmacı olarak katıldı.

Ahıska’ya, Osmanlı Devleti döneminde Türklerin yerleştirildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk, şunları kaydetti:

"Ahıska Türkleri, Türkiye için ayrı bir öneme sahiptir. Ahıska Türkleri diline, dinine ve bayrağına hala sahip çıkmaktadır. Onların şuan dünya üzerinde 800 ülkede yaşamlarını idame ettirdiklerini de unutmamak gerekir. Kimliklerine sahip çıktıkları gibi, kimliklerini koruyorlar ve nereye giderlerse gitsinler asimile olmuyorlar. Ahıska geleneklerini sonraki kuşaklara aktarıyorlar."

Yapılan konuşmaların ardından, Ahıska Türkleri'nin yaşamlarını konu alan, şiir, gösteri ve Kafkas dans oyunları gösterisi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.