pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi"

27.11.2017 - 17:03, Güncelleme: 27.11.2017 - 17:03
 

"Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi"

SİVAS (AA) - Sivas'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen "Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi" bu yıl...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen "Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi" bu yıl da devam edecek.Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen projenin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış programı Selçuk Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gelecek nesillerin kendi kültürünü tanıyarak yetişmesini sağlamak amacıyla bu projenin uygulandığını belirtti. Projenin geçen yıl başlatıldığını ve bu kapsamda aşıkların büyük bir özveri ile 15 okulu gezerek aşıklık geleneğiyle ilgili çalışmalar yaptığını anımsatan Altınsoy, şunları söyledi: "Bu proje ile Türk Dili ve Edebiyatı dersimizin içerisinde yer alan halk edebiyatı konularının yaşayarak öğrenilmesini sağladık. Sivas, aşıklık geleneğinin olduğu kadim bir şehir. Sivas'ın ne tarafına bakarsanız aşıklar, şairler, ozanlar çıkıyor. İşte Aşık İsmeti, diğer aşıklarımız, şairlerimiz canlı birer örnek olarak buradalar. Ruhsati Baba'nın Aşık Veysel’in, Pir Sultan Abdal'ın memleketindeyiz. Buradaki çocuklarımız bu kültürden habersiz büyürlerse eksiklik olur diye bu projeyi başlattık. Geçen sene bu projeyi uyguladık bu sene de hem aşıklar derneğimiz, hem okullarımız hem de biz devam ettirmek istedik." SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık da projenin hayata geçirilmesi ve uygulanmasını sağlayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından aşıklar atışma geleneği kapsamında bir birleriyle yarıştı. Programa Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Belediye Başkan Danışmanı Hamdi Dilmen, Özel Sivas Final Temel Lisesi Müdürü Celal Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım, Şube Müdürü Mesnet Aras, aşıklar, şairler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi yıl boyunca il merkezindeki 22 lise ve 2 ortaokulda gerçekleştirilecek programlarla devam edecek.
SİVAS (AA) - Sivas'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen "Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi" bu yıl...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hayata geçirilen "Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi" bu yıl da devam edecek.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen projenin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış programı Selçuk Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gelecek nesillerin kendi kültürünü tanıyarak yetişmesini sağlamak amacıyla bu projenin uygulandığını belirtti.

Projenin geçen yıl başlatıldığını ve bu kapsamda aşıkların büyük bir özveri ile 15 okulu gezerek aşıklık geleneğiyle ilgili çalışmalar yaptığını anımsatan Altınsoy, şunları söyledi:

"Bu proje ile Türk Dili ve Edebiyatı dersimizin içerisinde yer alan halk edebiyatı konularının yaşayarak öğrenilmesini sağladık. Sivas, aşıklık geleneğinin olduğu kadim bir şehir. Sivas'ın ne tarafına bakarsanız aşıklar, şairler, ozanlar çıkıyor. İşte Aşık İsmeti, diğer aşıklarımız, şairlerimiz canlı birer örnek olarak buradalar. Ruhsati Baba'nın Aşık Veysel’in, Pir Sultan Abdal'ın memleketindeyiz. Buradaki çocuklarımız bu kültürden habersiz büyürlerse eksiklik olur diye bu projeyi başlattık. Geçen sene bu projeyi uyguladık bu sene de hem aşıklar derneğimiz, hem okullarımız hem de biz devam ettirmek istedik."

SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık da projenin hayata geçirilmesi ve uygulanmasını sağlayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından aşıklar atışma geleneği kapsamında bir birleriyle yarıştı.

Programa Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Belediye Başkan Danışmanı Hamdi Dilmen, Özel Sivas Final Temel Lisesi Müdürü Celal Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım, Şube Müdürü Mesnet Aras, aşıklar, şairler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yaşayan Halk Edebiyatı Projesi yıl boyunca il merkezindeki 22 lise ve 2 ortaokulda gerçekleştirilecek programlarla devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.