pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Vali Gül, Yurt İnşaatını İnceledi

26.11.2017 - 09:43, Güncelleme: 26.11.2017 - 09:43
 

Vali Gül, Yurt İnşaatını İnceledi

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yapımı devam eden 10 bin kişilik yurt inşaatında incelemede bulundu. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yapımı devam eden 10 bin kişilik yurt inşaatında incelemede bulundu. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, tek seferde yapılan ve Türkiye'nin en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nu gezen Gül, yetkililerden bilgi aldı. Valilik koordinesinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapımına başlanan yurt inşaatındaki çalışmaları yerinde gören Vali Gül, üniversitede öğrenim gören gençlerin barınma ihtiyacını çözecek olan projenin, yaklaşık 170 bin metrekare alana yapıldığını belirtti. Gül, 8 adet yurt binası, 4 adet sosyal tesis, öğrenci yaşam merkezi ile çeşitli sosyal donatıların yer alacağı yurdun iş takvimine uygun şekilde sürdüğünü aktararak, “İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yürütülerek çalışmalarına başlanan yurt, tamamlandıktan sonra Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. Amacımız Eylül 2018’de yurdu tamamlamak değilse yarısını bitirmek. Kalan yarısını da 2018’in sonuna kadar hizmete açmak. Kış şartlarına göre tedbirler alınmış.” ifadelerini kullandı. Yurt binalarının her birinin zeminle birlikte toplam 10 kattan oluşacağını vurgulayan Gül, öğrencilerin boş zamanlarında vakit geçirebilmelerine uygun mekanların düşünüldüğünü de belirtti. Kampüs alanında giriş kontrol ve ziyaretçi binasının da inşa edileceğini belirten Gül, spor etkinliklerinin de düşünüldüğünü, 8 adet basketbol ve voleybol sahası, 20 adet çardak ve pergola yapıları, dış alanda spor yapılacak fitness aletlerinin olduğu bölümlerin de yurda zenginlik katacağını vurguladı. Yurdun yapımına destek veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile milletvekillerine, projenin hayata geçmesinde ise emek veren İl Özel İdaresi çalışanlarına ve firma yetkililerine teşekkür eden Vali Gül, projenin kazasız belasız hayata geçmesi temennisinde bulundu.
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yapımı devam eden 10 bin kişilik yurt inşaatında incelemede bulundu. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte yapımı devam eden 10 bin kişilik yurt inşaatında incelemede bulundu.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, tek seferde yapılan ve Türkiye'nin en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nu gezen Gül, yetkililerden bilgi aldı.

Valilik koordinesinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapımına başlanan yurt inşaatındaki çalışmaları yerinde gören Vali Gül, üniversitede öğrenim gören gençlerin barınma ihtiyacını çözecek olan projenin, yaklaşık 170 bin metrekare alana yapıldığını belirtti.

Gül, 8 adet yurt binası, 4 adet sosyal tesis, öğrenci yaşam merkezi ile çeşitli sosyal donatıların yer alacağı yurdun iş takvimine uygun şekilde sürdüğünü aktararak, “İl Özel İdaresi tarafından iş ve işlemleri yürütülerek çalışmalarına başlanan yurt, tamamlandıktan sonra Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. Amacımız Eylül 2018’de yurdu tamamlamak değilse yarısını bitirmek. Kalan yarısını da 2018’in sonuna kadar hizmete açmak. Kış şartlarına göre tedbirler alınmış.” ifadelerini kullandı.

Yurt binalarının her birinin zeminle birlikte toplam 10 kattan oluşacağını vurgulayan Gül, öğrencilerin boş zamanlarında vakit geçirebilmelerine uygun mekanların düşünüldüğünü de belirtti. Kampüs alanında giriş kontrol ve ziyaretçi binasının da inşa edileceğini belirten Gül, spor etkinliklerinin de düşünüldüğünü, 8 adet basketbol ve voleybol sahası, 20 adet çardak ve pergola yapıları, dış alanda spor yapılacak fitness aletlerinin olduğu bölümlerin de yurda zenginlik katacağını vurguladı.

Yurdun yapımına destek veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile milletvekillerine, projenin hayata geçmesinde ise emek veren İl Özel İdaresi çalışanlarına ve firma yetkililerine teşekkür eden Vali Gül, projenin kazasız belasız hayata geçmesi temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.