pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Damardaki Pıhtı Ameliyatla Çıkarıldı

06.11.2017 - 16:03, Güncelleme: 06.11.2017 - 16:03
 

Damardaki Pıhtı Ameliyatla Çıkarıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, ilk defa "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı yapıldığı bildirildi.Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesiden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, ilk defa "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı yapıldığı bildirildi.Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesiden yapılan açıklamada, kent merkezinde yaşayan ve sağ bacağında şişlik şikayetiyle hastaneye müracaat eden 20 yaşındaki Anıl Gök'ün, başarılı bir şekilde ameliyat yapılarak sağlığına kavuşturulduğu belirtildi.Yaklaşık 10 gün önce hastaneye yatışı yapılan hastaya Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan başkanlığındaki ekip tarafından "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı gerçekleştirildiği dile getirilen açıklamada, pıhtının, akciğer ve diğer hayati organlara ulaşmadan çıkarıldığı kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Karacan, yapılan ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi: "Damar içindeki pıhtının akciğer ve diğer hayati organlara ilerlememesi için önce damar içine koruyucu kafes filtre yerleştirdik. İlaç ve mekanik pıhtı parçalayıcı cihaz ile damar içindeki pıhtının parçalanıp çıkarılmasını sağladık, daralan damara da balon ile genişletme uygulayarak açıklık sağladık. Ertesi gün filtreyi çıkardık. Damarı pıhtıdan temizlenen genç hastamız sağlığına kavuştu. Gençler de çok nadir gözüken daha çok varisi olan kişilerde veya büyük ameliyat geçiren hastalarda olabilen bu tür damar tıkanıklığında yapılan bu tedavi yöntemi Kırşehir'de yeni uygulanmaya başlanan bir tedavi işlemidir. Gençlerde çok nadir görülmesi nedeni ile yaptığımız bu anjiyo ile damar içinden pıhtı temizleme işlemi Kırşehir de genç hastada ilk defa uygulanan bir tedavi yöntemi olmuştur."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, ilk defa "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı yapıldığı bildirildi.Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesiden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, ilk defa "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesiden yapılan açıklamada, kent merkezinde yaşayan ve sağ bacağında şişlik şikayetiyle hastaneye müracaat eden 20 yaşındaki Anıl Gök'ün, başarılı bir şekilde ameliyat yapılarak sağlığına kavuşturulduğu belirtildi.

Yaklaşık 10 gün önce hastaneye yatışı yapılan hastaya Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan başkanlığındaki ekip tarafından "damardan pıhtı çıkarma" ameliyatı gerçekleştirildiği dile getirilen açıklamada, pıhtının, akciğer ve diğer hayati organlara ulaşmadan çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karacan, yapılan ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi:

"Damar içindeki pıhtının akciğer ve diğer hayati organlara ilerlememesi için önce damar içine koruyucu kafes filtre yerleştirdik. İlaç ve mekanik pıhtı parçalayıcı cihaz ile damar içindeki pıhtının parçalanıp çıkarılmasını sağladık, daralan damara da balon ile genişletme uygulayarak açıklık sağladık. Ertesi gün filtreyi çıkardık. Damarı pıhtıdan temizlenen genç hastamız sağlığına kavuştu. Gençler de çok nadir gözüken daha çok varisi olan kişilerde veya büyük ameliyat geçiren hastalarda olabilen bu tür damar tıkanıklığında yapılan bu tedavi yöntemi Kırşehir'de yeni uygulanmaya başlanan bir tedavi işlemidir. Gençlerde çok nadir görülmesi nedeni ile yaptığımız bu anjiyo ile damar içinden pıhtı temizleme işlemi Kırşehir de genç hastada ilk defa uygulanan bir tedavi yöntemi olmuştur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.