pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Öğrenciler Kırşehir’de Tarihe Yolculuk Yapıyor

11.10.2017 - 16:18, Güncelleme: 11.10.2017 - 16:18
 

Öğrenciler Kırşehir’de Tarihe Yolculuk Yapıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında ilköğretim, lise ve üniversite...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için kültürel gezi düzenlendiği bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açılmada, proje ile öğrencilerin Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldukları, kentin geçmişi hakkında bilgiler aldıkları ifade edildi.Öğrencilere, Gökbilimleri Medresesi olarak da bilinen Cacabey Camisi, Ahi Evran Camii, Aşıkpaşa Türbesi, Ağalar Konağı, Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Hirfanlı Barajı, Kaman Arkeoloji Müzesi olmak üzere önemli tarihi yerlere geziler düzenlendiği ifade edilen açıklamada, öğrencilere tarih bilincinin aşılanmasının amaçlandığı vurgulandı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, öğrencilerin ziyaretleri rahat yapmaları için gerekli araçların temin edildiğini, rehberlerin görevlendirildiğini aktardı."Belediyemiz sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kentimizde bulunan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine önemli tarihi mekanları gezdiriyoruz." ifadesini kullanan Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:"Tarihi geçmişimiz hakkında önemli bilgileri veriyoruz. Cacabey, Ahi Evran Camileri, Aşıkpaşa ve Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Hirfanlı Barajı, Japon Bahçesi ve Kaman Arkeoloji Müzesi alanlar tanıtılarak şehrin, kültürel değer ve varlıklarının farkına varılmasına da katkı sağlıyoruz. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz projemizle birçok öğrenci kentindeki tarihi mekanları ilk kez görüyor. Bazı öğrencilerimiz de çok sık gördükleri yerlerin tarihi önemini ve değerinin de farkına varmaları da sağlanıyor. Yoğun eğitim dönemi sonunda rahatlama ortamı bulmaları için düzenlediğimiz projeyi her yıl tekrarlamayı hedefliyoruz."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında ilköğretim, lise ve üniversite...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Tarihe Yolculuk" projesi kapsamında ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için kültürel gezi düzenlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açılmada, proje ile öğrencilerin Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldukları, kentin geçmişi hakkında bilgiler aldıkları ifade edildi.

Öğrencilere, Gökbilimleri Medresesi olarak da bilinen Cacabey Camisi, Ahi Evran Camii, Aşıkpaşa Türbesi, Ağalar Konağı, Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Hirfanlı Barajı, Kaman Arkeoloji Müzesi olmak üzere önemli tarihi yerlere geziler düzenlendiği ifade edilen açıklamada, öğrencilere tarih bilincinin aşılanmasının amaçlandığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, öğrencilerin ziyaretleri rahat yapmaları için gerekli araçların temin edildiğini, rehberlerin görevlendirildiğini aktardı.

"Belediyemiz sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kentimizde bulunan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine önemli tarihi mekanları gezdiriyoruz." ifadesini kullanan Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Tarihi geçmişimiz hakkında önemli bilgileri veriyoruz. Cacabey, Ahi Evran Camileri, Aşıkpaşa ve Ahmed-i Gülşehri Türbesi, Hirfanlı Barajı, Japon Bahçesi ve Kaman Arkeoloji Müzesi alanlar tanıtılarak şehrin, kültürel değer ve varlıklarının farkına varılmasına da katkı sağlıyoruz. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz projemizle birçok öğrenci kentindeki tarihi mekanları ilk kez görüyor. Bazı öğrencilerimiz de çok sık gördükleri yerlerin tarihi önemini ve değerinin de farkına varmaları da sağlanıyor. Yoğun eğitim dönemi sonunda rahatlama ortamı bulmaları için düzenlediğimiz projeyi her yıl tekrarlamayı hedefliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.