pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Kırşehir İle Nevşehir Birleşiyor" İddiası

02.10.2017 - 16:38, Güncelleme: 02.10.2017 - 16:38
 

"Kırşehir İle Nevşehir Birleşiyor" İddiası

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:- "Kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir ile Nevşehir'in birleşeceği iddiasıyla ilgili, "Kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok." dedi.Bahçeci, bazı yerel basın organlarında çıkan "Kırşehir ile Nevşehir birleşiyor" haberi üzerlerine basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bahçeci, bazı yerel basın kaynakları ve sosyal medya da hızla yayılan illerin birleşeceği haberinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, geçmişten bugüne Kırşehir'in çok hassas olduğu bir konunun tekrar gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi.Sadece Nevşehir, Kırşehir değil herhangi bir ilin başka ille birleşmesi diye bir durum bulunmadığını, kamuoyunu meşgul etme amacıyla çıkartılmış bir haber olduğunı vurgulayan Bahçeci, şunları söyledi:"Bu haberler çıkınca en yetkili makamlar ile görüştüm, kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlık da yok. Altını çizerek söylüyorum, Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Türkiye genelinde büyükşehir çalışması yapılıyor. İl belediyelerini temsilen benim de katıldığım genel bir kanun çalışması yapıldı. Burada büyükşehirlerin genişletilmesi değerlendirildi. Amaç da yerel yönetimlerin daha da güçlü olması, köylere, beldelere halkımızın yaşadığı her yere aynı kalitede hizmet götürmesiydi. Altını çizerek söylüyorum, Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir çalışma ne bakanlıkta, ne AK Parti Genel Merkezinde ne de devletimizin başka bir kurumunda kesinlikle yok. Bu tamamen asparagas, kamuoyunu meşgul etme üzere çıkartılmış bir haber. İllerin birbirine bağlanması gibi şey mümkün değil, Kırşehir'in de adının bu konuda geçmesi nedeniyle açıklama gereği duydum, durumu vatandaşlarımıza izah etmek istedim."
Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:- "Kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir ile Nevşehir'in birleşeceği iddiasıyla ilgili, "Kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok." dedi.

Bahçeci, bazı yerel basın organlarında çıkan "Kırşehir ile Nevşehir birleşiyor" haberi üzerlerine basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Bahçeci, bazı yerel basın kaynakları ve sosyal medya da hızla yayılan illerin birleşeceği haberinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını, geçmişten bugüne Kırşehir'in çok hassas olduğu bir konunun tekrar gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Sadece Nevşehir, Kırşehir değil herhangi bir ilin başka ille birleşmesi diye bir durum bulunmadığını, kamuoyunu meşgul etme amacıyla çıkartılmış bir haber olduğunı vurgulayan Bahçeci, şunları söyledi:

"Bu haberler çıkınca en yetkili makamlar ile görüştüm, kesinlikle illerin birleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok, böyle bir şeyle ilgili hazırlık da yok. Altını çizerek söylüyorum, Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Türkiye genelinde büyükşehir çalışması yapılıyor. İl belediyelerini temsilen benim de katıldığım genel bir kanun çalışması yapıldı. Burada büyükşehirlerin genişletilmesi değerlendirildi. Amaç da yerel yönetimlerin daha da güçlü olması, köylere, beldelere halkımızın yaşadığı her yere aynı kalitede hizmet götürmesiydi. Altını çizerek söylüyorum, Nevşehir’le Kırşehir’in birleşmesi kesinlikle söz konusu değil. Böyle bir çalışma ne bakanlıkta, ne AK Parti Genel Merkezinde ne de devletimizin başka bir kurumunda kesinlikle yok. Bu tamamen asparagas, kamuoyunu meşgul etme üzere çıkartılmış bir haber. İllerin birbirine bağlanması gibi şey mümkün değil, Kırşehir'in de adının bu konuda geçmesi nedeniyle açıklama gereği duydum, durumu vatandaşlarımıza izah etmek istedim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.