pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta Epale Çalıştayı Başladı

28.09.2017 - 16:08, Güncelleme: 28.09.2017 - 16:08
 

Sivas'ta Epale Çalıştayı Başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Avrupa'da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) Çalıştayı başladı. Kentteki bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Avrupa'da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) Çalıştayı başladı. Kentteki bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek çalıştaya, meslek liseleri, il ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, İŞKUR ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü temsilcileri katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, çalıştayın hayat boyu öğrenme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.Avrupa Birliği nezdinde yürütülen EPALE projesinin Türkiye'de çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Altunel, şöyle konuştu:"Projenin paydaşlarımız ve Genel Müdürlüğümüz ekipleri tarafından çok iyi yürütüldüğünü biliyorum. Rekabet konusunda ortak platformda en güçlü paylaşımlar, en yoğun paylaşımlar AB nezdinde birincilik aldığımız bir platform. Bu şu demek projemiz planlandığı gibi amaçları, hedefleri doğrultusunda yürüyor. Memnuniyetimi bu vesileyle ifade ediyor ve emeği geçen, katkısı olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum."EPALE İçerik Yöneticisi Ebru Şule Ateş ve Sosyal Medya Yöneticisi Alper Gözen, 35 ülkenin yetişkin eğitimi için çalışan kurum ve kuruluşların toplandığı platform olan EPALE'yi sunumla tanıttı.EPALE’nin tüm yetişkinleri bir platformda buluşturmayı hedeflediği, Avrupa Komisyonunca desteklenen, iyi eğitimlerin paylaşıldığı, çok dilli online bir portal olduğunu belirten Ateş, EPALE’nin hedef kitlesinin ise yetişkin öğrenim odaklı kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, öğretmen ve eğiticiler, yetişkin eğitimi veren federasyonlar ve gazeteciler olduğunu ifade etti.Ateş, 35 üye ülkenin yer aldığı platformun, Türkçenin de eklenmesiyle 25 dilde olduğunu ve platformda yetişkin eğitimleri sözlüğünün de oluşturulduğunu dile getirdi.Gözen ise, projenin ana amacının, yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını arttırmak, toplumda hayat boyu öğrenme kültürünün farkındalığını oluşturmak ve yetişkinler için daha esnek bir yol olan uzaktan öğrenme fırsatlarına eriştirmek olduğunu vurguladı.Gözen, bu kapsamda 81 ilde "Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim" konulu seminerler gerçekleştirildiğini belirtti.Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube müdürleri Mesnet Aras ve Malik Erdoğan da katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ta, Avrupa'da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) Çalıştayı başladı. Kentteki bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Avrupa'da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu (EPALE) Çalıştayı başladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek çalıştaya, meslek liseleri, il ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, İŞKUR ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, çalıştayın hayat boyu öğrenme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Avrupa Birliği nezdinde yürütülen EPALE projesinin Türkiye'de çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Altunel, şöyle konuştu:

"Projenin paydaşlarımız ve Genel Müdürlüğümüz ekipleri tarafından çok iyi yürütüldüğünü biliyorum. Rekabet konusunda ortak platformda en güçlü paylaşımlar, en yoğun paylaşımlar AB nezdinde birincilik aldığımız bir platform. Bu şu demek projemiz planlandığı gibi amaçları, hedefleri doğrultusunda yürüyor. Memnuniyetimi bu vesileyle ifade ediyor ve emeği geçen, katkısı olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

EPALE İçerik Yöneticisi Ebru Şule Ateş ve Sosyal Medya Yöneticisi Alper Gözen, 35 ülkenin yetişkin eğitimi için çalışan kurum ve kuruluşların toplandığı platform olan EPALE'yi sunumla tanıttı.

EPALE’nin tüm yetişkinleri bir platformda buluşturmayı hedeflediği, Avrupa Komisyonunca desteklenen, iyi eğitimlerin paylaşıldığı, çok dilli online bir portal olduğunu belirten Ateş, EPALE’nin hedef kitlesinin ise yetişkin öğrenim odaklı kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, öğretmen ve eğiticiler, yetişkin eğitimi veren federasyonlar ve gazeteciler olduğunu ifade etti.

Ateş, 35 üye ülkenin yer aldığı platformun, Türkçenin de eklenmesiyle 25 dilde olduğunu ve platformda yetişkin eğitimleri sözlüğünün de oluşturulduğunu dile getirdi.

Gözen ise, projenin ana amacının, yetişkinlerin hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını arttırmak, toplumda hayat boyu öğrenme kültürünün farkındalığını oluşturmak ve yetişkinler için daha esnek bir yol olan uzaktan öğrenme fırsatlarına eriştirmek olduğunu vurguladı.

Gözen, bu kapsamda 81 ilde "Dijital Öğrenme ve Öğrenme Fırsatlarına Erişim" konulu seminerler gerçekleştirildiğini belirtti.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube müdürleri Mesnet Aras ve Malik Erdoğan da katıldı.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.