pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Üniversitede Elma Hasadı Başladı

18.09.2017 - 12:53, Güncelleme: 18.09.2017 - 12:53
 

Üniversitede Elma Hasadı Başladı

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama bahçesinde elma hasadına başlandığı...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama bahçesinde elma hasadına başlandığı bildirildi. Dekan Vekili Prof. Dr. Zafer Ulutaş, fakülte bünyesindeki uygulama ve araştırma alanındaki 50 dekarlık elma bahçesinin ürün verdiğini belirtti. Bahçede hasat işlemine başlandığını dile getiren Ulutaş, şunları kaydetti: "2017 üretim yılı için fakültemizin uygulama ve araştırma alanından yaklaşık 70-80 ton elma almayı tahmin etmekteyiz. Hasat edilen elmalar sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer edilmektedir. Farklı elma çeşitlerimizin yanı sıra armut, erik, kiraz, şeftali, nektarin gibi meyve türlerinin de üretimini yapmaktayız. Aynı zamanda fakültemizde bal üretimi de yapılmaktadır. Ürünlerimiz üniversite personelinin ve Niğde halkımızın tüketimine sunulmaktadır."
NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama bahçesinde elma hasadına başlandığı...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama bahçesinde elma hasadına başlandığı bildirildi.

Dekan Vekili Prof. Dr. Zafer Ulutaş, fakülte bünyesindeki uygulama ve araştırma alanındaki 50 dekarlık elma bahçesinin ürün verdiğini belirtti.

Bahçede hasat işlemine başlandığını dile getiren Ulutaş, şunları kaydetti:

"2017 üretim yılı için fakültemizin uygulama ve araştırma alanından yaklaşık 70-80 ton elma almayı tahmin etmekteyiz. Hasat edilen elmalar sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer edilmektedir. Farklı elma çeşitlerimizin yanı sıra armut, erik, kiraz, şeftali, nektarin gibi meyve türlerinin de üretimini yapmaktayız. Aynı zamanda fakültemizde bal üretimi de yapılmaktadır. Ürünlerimiz üniversite personelinin ve Niğde halkımızın tüketimine sunulmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.