pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Konya'dan Ukrayna Ve Rusya'ya "Japon Armudu" İhracatı

15.09.2017 - 14:28, Güncelleme: 15.09.2017 - 14:28
 

Konya'dan Ukrayna Ve Rusya'ya "Japon Armudu" İhracatı

Ereğli'de üretimi gerçekleştirilen Japon armudu, Rusya ve Ukrayna'ya ihraç ediliyor

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde bin dekarlık arazide üretilen Japon armudu, Rusya ve Ukrayna'ya satılıyor.Ereğli ilçesinde 6 yıl önce üretimine başlanan ve ihraçlık ürün olarak değerlendirilen Japon armudunun hasadına başlandı.Elmaya benzeyen görüntüsüyle dikkati çeken armudun tadı ise kavun ve elmayı andırıyor. Lezzetiyle kısa sürede ilçede tüketimi artan ve "Naşi" olarak isimlendirilen armudun, bin dekarlık alanda üretimi yapılıyor. Hasadı başlayan ürünün yaklaşık yüzde 60'ı, başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediliyor.İlçede çiftçilik yapan Şeref Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 160 dekarlık bahçesinde üretimini gerçekleştirdiği armudun iklim koşullarına uyum sağladığını söyledi.Ürünün yüksek verimine dikkati çeken Doğan, "Depolama ömrü de yüksek. Türkiye'de armut açığına alternatif ürün olarak bu ürünün girebileceğini düşündük. Altı yıllık denemeden sonra üretime geçtik. Bu armut türü hastalıklara karşı da çok dayanıklı. Pazar değeri çok yüksek bir ürün. Armut, şeker oranı, suyu ve gevrekliği ile Türk damak tadına uygun bir çeşit. Başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediliyor." diye konuştu.Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu ise, armudun ağustos ayının son haftası ile eylül başlarında olgunlaştığını dile getirdi.Ürünün önemli oranda gelir getirdiğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:"Bu armudun tadı Türk damak zevkine uygun. İlk defa tadanlar da bu şekilde bize iletiyor. Bunu yaklaşık iki üç senedir burada tadıyoruz ve çok beğenerek tüketiyoruz. Depoda yaklaşık altı aya kadar muhafaza etme şansımız var. Tatmayan vatandaşlarımızın mutlaka tatmasını istiyorum. Bu çeşit Asya grubu armut diye geçiyor. Daha çok Asya'da ve özellikle Çin'de yetişiyor. Burada ise yaklaşık bin dekarlık alanda üretimi yapılıyor."
Ereğli'de üretimi gerçekleştirilen Japon armudu, Rusya ve Ukrayna'ya ihraç ediliyor

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde bin dekarlık arazide üretilen Japon armudu, Rusya ve Ukrayna'ya satılıyor.

Ereğli ilçesinde 6 yıl önce üretimine başlanan ve ihraçlık ürün olarak değerlendirilen Japon armudunun hasadına başlandı.

Elmaya benzeyen görüntüsüyle dikkati çeken armudun tadı ise kavun ve elmayı andırıyor.

Lezzetiyle kısa sürede ilçede tüketimi artan ve "Naşi" olarak isimlendirilen armudun, bin dekarlık alanda üretimi yapılıyor. Hasadı başlayan ürünün yaklaşık yüzde 60'ı, başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediliyor.

İlçede çiftçilik yapan Şeref Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 160 dekarlık bahçesinde üretimini gerçekleştirdiği armudun iklim koşullarına uyum sağladığını söyledi.

Ürünün yüksek verimine dikkati çeken Doğan, "Depolama ömrü de yüksek. Türkiye'de armut açığına alternatif ürün olarak bu ürünün girebileceğini düşündük. Altı yıllık denemeden sonra üretime geçtik. Bu armut türü hastalıklara karşı da çok dayanıklı. Pazar değeri çok yüksek bir ürün. Armut, şeker oranı, suyu ve gevrekliği ile Türk damak tadına uygun bir çeşit. Başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediliyor." diye konuştu.

Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu ise, armudun ağustos ayının son haftası ile eylül başlarında olgunlaştığını dile getirdi.

Ürünün önemli oranda gelir getirdiğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Bu armudun tadı Türk damak zevkine uygun. İlk defa tadanlar da bu şekilde bize iletiyor. Bunu yaklaşık iki üç senedir burada tadıyoruz ve çok beğenerek tüketiyoruz. Depoda yaklaşık altı aya kadar muhafaza etme şansımız var. Tatmayan vatandaşlarımızın mutlaka tatmasını istiyorum. Bu çeşit Asya grubu armut diye geçiyor. Daha çok Asya'da ve özellikle Çin'de yetişiyor. Burada ise yaklaşık bin dekarlık alanda üretimi yapılıyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.