pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Tarım Ve Hayvancılığa Destek

11.09.2017 - 15:48, Güncelleme: 11.09.2017 - 15:48
 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Tarım Ve Hayvancılığa Destek

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa 15 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Belediyeden...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa 15 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Dadaloğlu Şenlikleri’ne katıldıktan sonra Dadaloğlu yakınlarında bulunan ve Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte yapılmakta olan Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği İnşaatı’nı gezdi. Bölgeye önemli ölçüde istihdam sağlayacak olan 15 milyon liralık bir yatırım yapıldığını aktaran Çelik, Pınarbaşı ilçesi Pazarören-Tokmak Mahallesi sınırlarında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait bin 166 dekar alanda yöre çiftçilerinin bilgi birikim ve teknik tarım konusundaki becerilerini artırmak amacıyla çok büyük bir yatırıma imza atıldığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesine ait 1 milyon 100 bin metrekare alanda Kayseri Şeker Fabrikası ile yapılan protokolle önemli bir yatırımın gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Çelik, “İnşaat çok hızlı ilerliyor. Yatırımın bir an önce tamamlanması için büyük gayret gösteriliyor. Bu yatırımın sadece inşaat bedeli 8 milyon lirayı geçiyor. İçindeki makine ekipmanları ve hayvan yatırımlarıyla 15 milyon liralık bir yatırım olacak. Bu yatırım bölgeye çok büyük bir istihdam yaratacak.” değerlendirmesinde bulundu. İnsanları doğdukları yerde doyurmak ve mutlu oldukları yerde yaşatmak istediklerini ve bu doğrultuda projeler geliştirdiklerine işaret eden Çelik, Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği’nin de bu düşüncenin bir ürünü olduğunu aktardı. Önemli bir yatırımın bölge insanına kazandırılacağını vurgulayan Çelik, “Burada 2 bin 500 baş hayvanın besisi yapılacak. Ancak sadece besicilik olmayacak. Aynı zamanda burada bölgedeki tüm çiftçilerimize hizmet verecek tarımsal uygulama ve araştırma merkezi olacak. Yem bitkileri ve meyvecilik de yapılacak. Ayrıca farklı bitki türleri de denenecek. Bölge çiftçisine hayırlı bir tesis kazandırmış olacağız. Yoğun işlerimiz nedeniyle temel atmadan yatırımı sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede açılışını yapar işletmeye alırız." dedi.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa 15 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Belediyeden...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tarım ve hayvancılığa 15 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Dadaloğlu Şenlikleri’ne katıldıktan sonra Dadaloğlu yakınlarında bulunan ve Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte yapılmakta olan Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği İnşaatı’nı gezdi. Bölgeye önemli ölçüde istihdam sağlayacak olan 15 milyon liralık bir yatırım yapıldığını aktaran Çelik, Pınarbaşı ilçesi Pazarören-Tokmak Mahallesi sınırlarında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait bin 166 dekar alanda yöre çiftçilerinin bilgi birikim ve teknik tarım konusundaki becerilerini artırmak amacıyla çok büyük bir yatırıma imza atıldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesine ait 1 milyon 100 bin metrekare alanda Kayseri Şeker Fabrikası ile yapılan protokolle önemli bir yatırımın gerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Çelik, “İnşaat çok hızlı ilerliyor. Yatırımın bir an önce tamamlanması için büyük gayret gösteriliyor. Bu yatırımın sadece inşaat bedeli 8 milyon lirayı geçiyor. İçindeki makine ekipmanları ve hayvan yatırımlarıyla 15 milyon liralık bir yatırım olacak. Bu yatırım bölgeye çok büyük bir istihdam yaratacak.” değerlendirmesinde bulundu.

İnsanları doğdukları yerde doyurmak ve mutlu oldukları yerde yaşatmak istediklerini ve bu doğrultuda projeler geliştirdiklerine işaret eden Çelik, Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği’nin de bu düşüncenin bir ürünü olduğunu aktardı. Önemli bir yatırımın bölge insanına kazandırılacağını vurgulayan Çelik, “Burada 2 bin 500 baş hayvanın besisi yapılacak. Ancak sadece besicilik olmayacak. Aynı zamanda burada bölgedeki tüm çiftçilerimize hizmet verecek tarımsal uygulama ve araştırma merkezi olacak. Yem bitkileri ve meyvecilik de yapılacak. Ayrıca farklı bitki türleri de denenecek. Bölge çiftçisine hayırlı bir tesis kazandırmış olacağız. Yoğun işlerimiz nedeniyle temel atmadan yatırımı sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede açılışını yapar işletmeye alırız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.