pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Nevşehir'de Fetö/pdy Davası

23.08.2017 - 14:28, Güncelleme: 23.08.2017 - 14:28
 

Nevşehir'de Fetö/pdy Davası

Haklarında dava açılan 16'sı tutuklu, 4'ü firari 25 sanığın yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu, 4'ü firari 25 sanığın yargılanmasına başlandı.Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla dava açılan 18 sanık ve avukatları hazır bulundu. 3 sanık da tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.Tutuklu sanıklardan Cem K, Konya Seydişehir Kapalı Cezaevinden SEGBİS kanalıyla verdiği savunmada, kendisine isnat edilen, "FETÖ ile bağlantılı koleje çocuğunu göndermesi, Nevşehir'de faaliyet gösteren Genç Sanayici ve İş Adamları Derneğine (GESİAD) üye olması, aynı dernekle yurt dışına düzenlenen gezi faaliyetlerine katılması, FETÖ’nün sohbet ve toplantılarına katılması" suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. 15 yıllık iş hayatının tamamen bittiğini ve 386 gündür tutuklu olduğunu belirten Cem K. tahliyesini istedi. Tutuklu sanık Nurettin E. de SEGBİS aracılığıyla yaptığı savunmada, evinde bulunan 4 adet 1 doların A, B ve C serisi olduğunu, suç unsuru olarak kabul edilen F serisi olmadığını ve bunların oğlunun sünnet düğününde takıldığını ileri sürdü.SEGBİS ile savunma veren diğer tutuklu sanık Selim D. de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak silahlı veya silahsız hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlara lanet ettiğini söyledi.Tutuklu sanık Ayşegül Y. de örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi.Tutuklu sanık Emrah G. de FETÖ ile bağlantılı dernek, vakıf ve basın organlarıyla ilişkisini 17-25 Aralık süreci sonrasında kestiğini, çocuğunu özel kolejden aldığını, Bank Asya'daki hesabını ise ticari faaliyetlerini bu banka üzerinden yapmasından dolayı kapatmadığını ifade etti.Duruşma, diğer sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.
Haklarında dava açılan 16'sı tutuklu, 4'ü firari 25 sanığın yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu, 4'ü firari 25 sanığın yargılanmasına başlandı.

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla dava açılan 18 sanık ve avukatları hazır bulundu. 3 sanık da tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Cem K, Konya Seydişehir Kapalı Cezaevinden SEGBİS kanalıyla verdiği savunmada, kendisine isnat edilen, "FETÖ ile bağlantılı koleje çocuğunu göndermesi, Nevşehir'de faaliyet gösteren Genç Sanayici ve İş Adamları Derneğine (GESİAD) üye olması, aynı dernekle yurt dışına düzenlenen gezi faaliyetlerine katılması, FETÖ’nün sohbet ve toplantılarına katılması" suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

15 yıllık iş hayatının tamamen bittiğini ve 386 gündür tutuklu olduğunu belirten Cem K. tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Nurettin E. de SEGBİS aracılığıyla yaptığı savunmada, evinde bulunan 4 adet 1 doların A, B ve C serisi olduğunu, suç unsuru olarak kabul edilen F serisi olmadığını ve bunların oğlunun sünnet düğününde takıldığını ileri sürdü.

SEGBİS ile savunma veren diğer tutuklu sanık Selim D. de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak silahlı veya silahsız hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlara lanet ettiğini söyledi.

Tutuklu sanık Ayşegül Y. de örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi.

Tutuklu sanık Emrah G. de FETÖ ile bağlantılı dernek, vakıf ve basın organlarıyla ilişkisini 17-25 Aralık süreci sonrasında kestiğini, çocuğunu özel kolejden aldığını, Bank Asya'daki hesabını ise ticari faaliyetlerini bu banka üzerinden yapmasından dolayı kapatmadığını ifade etti.

Duruşma, diğer sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.