pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Yozgat Veteriner Hekimler Odası'ndan Kurban Uyarısı

15.08.2017 - 14:38, Güncelleme: 15.08.2017 - 14:38
 

Yozgat Veteriner Hekimler Odası'ndan Kurban Uyarısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Anteplioğlu, gazetecilere yaptığı...

YOZGAT (AA) - Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Anteplioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlıkların, sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, pasaportu, veteriner sağlık raporu ve nakil belgesi olan hayvanlardan seçilmesi gerektiğini söyledi.Kurbanlıkların öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçilmesi gerektiğini vurgulayan Anteplioğlu, "Çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız, gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç veya gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile damızlık değeri yüksek dişi hayvanlar kurbanlık olarak seçilmemelidir." dedi.Kurban kesiminin mutlaka ehil kişilerce yapılması gerektiğinin altını çizen Anteplioğlu, şunları söyledi:"Kurban kesimleri belediyelerin gösterdiği kesim yerlerinde yapılmalı. Kesimlerde hayvan refahı ilkelerine göre hareket edilmeli. Kesim hayvana eziyet edilmeden tamamlanmalı. Kesimlerde temizlik ve hijyene dikkat edilmesi, kanın çok iyi akıtılması önemlidir."
YOZGAT (AA) - Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Anteplioğlu, gazetecilere yaptığı...

YOZGAT (AA) - Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Anteplioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlıkların, sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, pasaportu, veteriner sağlık raporu ve nakil belgesi olan hayvanlardan seçilmesi gerektiğini söyledi.

Kurbanlıkların öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçilmesi gerektiğini vurgulayan Anteplioğlu, "Çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız, gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç veya gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile damızlık değeri yüksek dişi hayvanlar kurbanlık olarak seçilmemelidir." dedi.

Kurban kesiminin mutlaka ehil kişilerce yapılması gerektiğinin altını çizen Anteplioğlu, şunları söyledi:

"Kurban kesimleri belediyelerin gösterdiği kesim yerlerinde yapılmalı. Kesimlerde hayvan refahı ilkelerine göre hareket edilmeli. Kesim hayvana eziyet edilmeden tamamlanmalı. Kesimlerde temizlik ve hijyene dikkat edilmesi, kanın çok iyi akıtılması önemlidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.