pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Esnaf Ve Sanatkarın Borcu Yeniden Yapılandırılacak

14.08.2017 - 18:58, Güncelleme: 14.08.2017 - 18:58
 

Esnaf Ve Sanatkarın Borcu Yeniden Yapılandırılacak

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi'nden 31 Temmuz 2017'den önce kullandığı kredi borcu takibine takılanlanların borçlarının...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi'nden 31 Temmuz 2017'den önce kullandığı kredi borcu takibine takılanlanların borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi. Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, yaptığı açıkalamada, hükümet tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan son düzenlemeyle 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine giren esnaf ve sanatkarların borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini belirtti. Yapılandırma için başvuruların 8 Ağustos'tan itibaren alınmaya başlandığını dile getiren Demirgil, şunları kaydetti: "Uygun şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlarımız 29 Eylül 2017'ye kadar kooperatifimize başvurarak yeniden yapılandırmaya müracaat edip bu fırsattan yararlanabilecek. Krediye ilişkin asıl alacak tutarını bir seferde ödemek isteyenlerden faizi tahsil edilmeyecek. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi halinde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 8 faiz oranı üzerinden 12 aylık faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarıyla hesaplanan faiz tutarı toplamının 12'ye bölünerek ilk taksiti peşin tahsil edilecek. Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi halinde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanarak yapılandırılacak." Demirgil, 2016 yılında yapılan düzenleme kapsamında borcu yapılandırılan ve halen taksitlerini ödeyenlenin kapsam dışında olduklarını ancak şartları ihlal ederek yapılandırılması bozulmuş olanların yeniden talepte bulunabileceklerini belirtti. Yapılandırmada 15 Temmuz şehit ve gazileri için özel imkan tanınacağını da aktararak, "Ayrıca 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz ile birinci ve ikinci derece yakınlarının asıl alacak tutarını oluşturan borçlarına hiçbir faiz hesabı yapılmadan 48 aya kadar taksitlendirme yapılacak." dedi.
SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi'nden 31 Temmuz 2017'den önce kullandığı kredi borcu takibine takılanlanların borçlarının...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi'nden 31 Temmuz 2017'den önce kullandığı kredi borcu takibine takılanlanların borçlarının yeniden yapılandırılacağı bildirildi.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, yaptığı açıkalamada, hükümet tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan son düzenlemeyle 31 Temmuz 2017 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine giren esnaf ve sanatkarların borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini belirtti.

Yapılandırma için başvuruların 8 Ağustos'tan itibaren alınmaya başlandığını dile getiren Demirgil, şunları kaydetti:

"Uygun şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlarımız 29 Eylül 2017'ye kadar kooperatifimize başvurarak yeniden yapılandırmaya müracaat edip bu fırsattan yararlanabilecek. Krediye ilişkin asıl alacak tutarını bir seferde ödemek isteyenlerden faizi tahsil edilmeyecek. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi halinde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 8 faiz oranı üzerinden 12 aylık faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarıyla hesaplanan faiz tutarı toplamının 12'ye bölünerek ilk taksiti peşin tahsil edilecek. Borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi halinde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanarak yapılandırılacak."

Demirgil, 2016 yılında yapılan düzenleme kapsamında borcu yapılandırılan ve halen taksitlerini ödeyenlenin kapsam dışında olduklarını ancak şartları ihlal ederek yapılandırılması bozulmuş olanların yeniden talepte bulunabileceklerini belirtti.

Yapılandırmada 15 Temmuz şehit ve gazileri için özel imkan tanınacağını da aktararak, "Ayrıca 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz ile birinci ve ikinci derece yakınlarının asıl alacak tutarını oluşturan borçlarına hiçbir faiz hesabı yapılmadan 48 aya kadar taksitlendirme yapılacak." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.