pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Örenlice Barajı 13 Bin 500 Dekar Araziyi Sulayacak

14.08.2017 - 13:28, Güncelleme: 14.08.2017 - 13:28
 

Örenlice Barajı 13 Bin 500 Dekar Araziyi Sulayacak

SİVAS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı'yla 13...

SİVAS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı'yla 13 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacak.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Örenlice Barajı'nda çalışmalar sürüyor. 2018'de hizmete alınacak temelden 38 metre yüksekliğinde inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı 5 milyon 110 bin metreküp depolama hacmine sahip.Baraj inşaatında yüzde 21 fiziki gerçekleşme sağlandı, inşaatının 2018 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 42’ye ulaşan sulama projesinde ise çalışmalar devam ediyor.Ulaş Örenlice Baraj Projesi’nin hizmete alınmasıyla 13 bin 500 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas’ta çok sayıda baraj ve sulama tesisi inşa ettiklerini belirterek, "Hizmete alacağımız Ulaş Örenlice Barajı ile bölgedeki münbit arazileri suyla buluşturacağız. Topraklarımız bereketlenecek, çiftçilerimizin yüzü gülecek. Ayrıca milli ekonomiye yılda 7 milyon 300 bin lira katkı ve yaklaşık 345 kişiye de istihdam sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
SİVAS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı'yla 13...

SİVAS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı'yla 13 bin 500 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Örenlice Barajı'nda çalışmalar sürüyor. 2018'de hizmete alınacak temelden 38 metre yüksekliğinde inşa edilen Ulaş Örenlice Barajı 5 milyon 110 bin metreküp depolama hacmine sahip.

Baraj inşaatında yüzde 21 fiziki gerçekleşme sağlandı, inşaatının 2018 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 42’ye ulaşan sulama projesinde ise çalışmalar devam ediyor.

Ulaş Örenlice Baraj Projesi’nin hizmete alınmasıyla 13 bin 500 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas’ta çok sayıda baraj ve sulama tesisi inşa ettiklerini belirterek, "Hizmete alacağımız Ulaş Örenlice Barajı ile bölgedeki münbit arazileri suyla buluşturacağız. Topraklarımız bereketlenecek, çiftçilerimizin yüzü gülecek. Ayrıca milli ekonomiye yılda 7 milyon 300 bin lira katkı ve yaklaşık 345 kişiye de istihdam sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.