pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Emlek Aşıklar Festivali Yapıldı

14.08.2017 - 12:08, Güncelleme: 14.08.2017 - 12:08
 

Emlek Aşıklar Festivali Yapıldı

SİVAS (AA) - Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için Sivrialan, Ortaköy ve Emlek Hüyük köyleri ile Şarkışla ilçe merkezinde Emlek...

SİVAS (AA) - Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için Sivrialan, Ortaköy ve Emlek Hüyük köyleri ile Şarkışla ilçe merkezinde Emlek Aşıklar Festivali gerçekleştirildi. Aralarında Musa Eroğlu, Güler Duman ve Mustafa Özarslan’ın da bulunduğu yaklaşık 40 sanatçı, 2 gün süren festivalde konser verdi.Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, festivalin ikinci gününde Şarkışla Şehitler Meydanı'ndaki programda yaptığı konuşmada, festivalin tertip komitesine teşekkür ederek, "Biz inanıyoruz ki aşıklar bu ülkenin birlik ve beraberliği için bu ülkede yaşayan ve dünyada yaşayan bütün insanların kardeşliği için söylemişlerdir." dedi. Emlek Aşıklar Festivali Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Özarslan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenledikleri festivali geleneksel hale getireceklerini dile getirerek, "Kültürümüzü hem unutmamak hem de gelecek kuşaklara aktarmak için organizasyonu yaptık. Kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi yaşatmak adına bir çaba gösterdik, umarım karşılığını buluruz." ifadelerini kullandı.Türküler söylenip halayların çekildiği festivale binlerce kişi katıldı.
SİVAS (AA) - Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için Sivrialan, Ortaköy ve Emlek Hüyük köyleri ile Şarkışla ilçe merkezinde Emlek...

SİVAS (AA) - Aşıklık geleneğinin gelecek nesillere tanıtılması için Sivrialan, Ortaköy ve Emlek Hüyük köyleri ile Şarkışla ilçe merkezinde Emlek Aşıklar Festivali gerçekleştirildi.

Aralarında Musa Eroğlu, Güler Duman ve Mustafa Özarslan’ın da bulunduğu yaklaşık 40 sanatçı, 2 gün süren festivalde konser verdi.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, festivalin ikinci gününde Şarkışla Şehitler Meydanı'ndaki programda yaptığı konuşmada, festivalin tertip komitesine teşekkür ederek, "Biz inanıyoruz ki aşıklar bu ülkenin birlik ve beraberliği için bu ülkede yaşayan ve dünyada yaşayan bütün insanların kardeşliği için söylemişlerdir." dedi.

Emlek Aşıklar Festivali Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Özarslan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenledikleri festivali geleneksel hale getireceklerini dile getirerek, "Kültürümüzü hem unutmamak hem de gelecek kuşaklara aktarmak için organizasyonu yaptık. Kendi kültürümüzü, kendi değerlerimizi yaşatmak adına bir çaba gösterdik, umarım karşılığını buluruz." ifadelerini kullandı.

Türküler söylenip halayların çekildiği festivale binlerce kişi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.