pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kalehöyük'te Kazılar Yeniden Başladı

31.07.2017 - 18:48, Güncelleme: 31.07.2017 - 18:48
 

Kalehöyük'te Kazılar Yeniden Başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir kent merkezindeki Kalehöyük arkeoloji kazısının yeniden başladığı bildirildi. Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir kent merkezindeki Kalehöyük arkeoloji kazısının yeniden başladığı bildirildi. Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde yürütülen kazıların bu yıl da devam etmesi kararlaştırıldı.Önceki yıllarda 550 metrekarelik alanda yapılan kazılarda höyükte Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Hellenistik dönem tabakalarının varlığı ortaya çıkarıldı. Yeniden başlatılan kazılarda, tabakaların altında olduğunu düşünülen Frig, Hitit ve diğer Tunç Çağ kültürleri ile Kalkolitik döneme ait kalıntı ve buluntulara ulaşılması hedefleniyor. Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli başkanlığında yürütülen çalışmalar, 2009 yılında Alaadin Camisi’nin restorasyonu sırasında başladı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuya ilişkin açıklamasında, kazı çalışmalarıyla kalenin turizme açılması ve şehrin ticaretine katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Kalehöyük ve çevresinde arkeolojik ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması, alana getirilen yeni fonksiyonlarla Kalehöyük alanının Kırşehirliler tarafından kullanımının sağlanması, kazı evi ile arkeolojik çalışmalarda çıkarılan parçaların Kırşehir halkı ile paylaşılması, kendi tarihi değerlerimizi koruması amaçlanmaktadır."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir kent merkezindeki Kalehöyük arkeoloji kazısının yeniden başladığı bildirildi. Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir kent merkezindeki Kalehöyük arkeoloji kazısının yeniden başladığı bildirildi.

Kırşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde yürütülen kazıların bu yıl da devam etmesi kararlaştırıldı.

Önceki yıllarda 550 metrekarelik alanda yapılan kazılarda höyükte Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Hellenistik dönem tabakalarının varlığı ortaya çıkarıldı. Yeniden başlatılan kazılarda, tabakaların altında olduğunu düşünülen Frig, Hitit ve diğer Tunç Çağ kültürleri ile Kalkolitik döneme ait kalıntı ve buluntulara ulaşılması hedefleniyor.

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli başkanlığında yürütülen çalışmalar, 2009 yılında Alaadin Camisi’nin restorasyonu sırasında başladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuya ilişkin açıklamasında, kazı çalışmalarıyla kalenin turizme açılması ve şehrin ticaretine katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kalehöyük ve çevresinde arkeolojik ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması, alana getirilen yeni fonksiyonlarla Kalehöyük alanının Kırşehirliler tarafından kullanımının sağlanması, kazı evi ile arkeolojik çalışmalarda çıkarılan parçaların Kırşehir halkı ile paylaşılması, kendi tarihi değerlerimizi koruması amaçlanmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.