pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2017 - 15:48, Güncelleme: 15.07.2017 - 15:48
 

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Aksaray ve Karaman'da Memur-Sen üyeleri, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti

AKSARAY (AA) - Aksaray ve Karaman'da, Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidi, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle andı.Aksaray'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle, darbe girişimi sırasında şehit düşen 249 kişinin isimlerini okuyarak yoklama yaptı.Memur Sen İl Başkanı Murat Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı darbeyi işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.Darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silahın millete karşı kullanıldığına dikkati çeken Günaydın, şunları belirtti:"15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor, birincisi, FETÖ'cü ihanet. İkincisi ise kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale'nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız."Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi.- KaramanKaraman'da da Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen programda, sendika üyeleri darbe girişimi sırasında şehit olanları andı.Memur Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un bir şehadet şöleni olduğunu söyledi. Memur-Sen olarak o gece 1 milyon üyeyle sokağa ilk çıkanlardan olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: "Bu ülkenin büyük küçük binlerce sivil toplum örgütü, mensuplarıyla o gün meydanlara çıktı. Örgütsüz kitleler de o gün aynı duyguyla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk. 'Sen' veya 'Ben' demedik, 'Biz' olduk. En önemlisi de budur. 'Vatan da meydanlar da bizim' dedik. Alanları kardeşlik alanları kıldık. Bir olduk, gerçek anlamda 'biz' olduk, 'ümmet' olduk." Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.
Aksaray ve Karaman'da Memur-Sen üyeleri, şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti

AKSARAY (AA) - Aksaray ve Karaman'da, Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidi, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle andı.

Aksaray'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle, darbe girişimi sırasında şehit düşen 249 kişinin isimlerini okuyarak yoklama yaptı.

Memur Sen İl Başkanı Murat Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı darbeyi işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silahın millete karşı kullanıldığına dikkati çeken Günaydın, şunları belirtti:

"15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor, birincisi, FETÖ'cü ihanet. İkincisi ise kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale'nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız."

Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi.

- Karaman

Karaman'da da Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen programda, sendika üyeleri darbe girişimi sırasında şehit olanları andı.

Memur Sen İl Başkanı Yunus Özdemir, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un bir şehadet şöleni olduğunu söyledi.

Memur-Sen olarak o gece 1 milyon üyeyle sokağa ilk çıkanlardan olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin büyük küçük binlerce sivil toplum örgütü, mensuplarıyla o gün meydanlara çıktı. Örgütsüz kitleler de o gün aynı duyguyla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk. 'Sen' veya 'Ben' demedik, 'Biz' olduk. En önemlisi de budur. 'Vatan da meydanlar da bizim' dedik. Alanları kardeşlik alanları kıldık. Bir olduk, gerçek anlamda 'biz' olduk, 'ümmet' olduk."

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.